De aannemer uit Syrië vertelde over zijn komst naar Nederland en zijn leven hier.
De aannemer uit Syrië vertelde over zijn komst naar Nederland en zijn leven hier.

Aannemer uit Syrië te gast op school Echt Nederlands

Actueel 679 keer gelezen

Op de locatie Leidschendam-Voorburg van de taalschool Echt Nederlands Den Haag e.o. was donderdag 21 september in de les een aannemer te gast die afkomstig is uit Syrië.

Hij vertelde over zijn komst naar Nederland, de inburgering en zijn werk als werknemer en nu als zelfstandig ondernemer. Ibrahim is aannemer en verdient zijn geld door werkzaamheden uit te voeren in en aan huizen van particulieren. Hij vertelde wat er bij komt kijken als je voor jezelf gaat beginnen en over het vele werk dat hij inmiddels heeft aangenomen en uitgevoerd. 

De cursisten die zelf ook het inburgeringstraject afleggen, luisterden ademloos. Zij stelden vragen over de offerte, het contact tussen klant en aannemer, de afspraken die vastgelegd werden, de kwaliteit van het werk. Ook hebben we zijn website bekeken op www.aiaconstructions.nl. Daar valt ook te lezen en te bekijken hoe je als klant contact kunt opnemen met de aannemer. Je ziet welke werkzaamheden er uitgevoerd kunnen worden. 

Al met al een leerzame les en een opsteker voor onze cursisten. Bij Echt Nederlands worden de cursisten opgeleid tot zelfredzame burgers die willen en kunnen participeren in onze maatschappij en zich er thuis voelen. Communiceren in het Nederlands vormt een belangrijk onderdeel in deze lessen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant