Ravi vertelde gespreksleider Fietje Schelling over de sociale en financiële knelpunten die hij telkens moest zien op te lossen (foto: Lia Bleijs).
Ravi vertelde gespreksleider Fietje Schelling over de sociale en financiële knelpunten die hij telkens moest zien op te lossen (foto: Lia Bleijs).

Drukbezochte bijeenkomst over opgroeien in armoede

Actueel 556 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - ‘Opgroeien in armoede in deze tijd’, dat was het onderwerp van de drukbezochte openbare themabijeenkomst die de Adviesraad Sociaal Domein Leidschendam-Voorburg op 10 november organiseerde in Wijkcentrum Agora.

De focus lag op jongeren van 12 jaar en ouder. Als eerste was er een gesprek met Ravi Debisarun, ervaringsprofessional bij Housing First Jongeren en trainer bij Stichting ExpEx. Hij is opgegroeid in lastige sociale en financiële omstandigheden en heeft lang jeugdhulp ontvangen. 

Ravi vertelde aan gespreksleider Fietje Schelling over de sociale en financiële knelpunten die hij keer op keer moest zien op te lossen.  Knelpunten die het overgrote deel van de aanwezigen nooit heeft ervaren. Ravi’s verhaal maakte indruk. 

Wethouder Van Veller vertelde vervolgens over het inzetten van maatschappelijke kracht in Leidschendam-Voorburg bij het bestrijden van armoede. 


Jeugdombudsman Yvette Nass vertelde over jongeren die problemen ondervinden als ze op hun 18e jaar van andere regelingen gebruik moeten gaan maken (foto: Lia Bleijs).

Jeugdombudsman Yvette Nass vertelde over jongeren met jeugdhulp die grote problemen ondervinden als ze 18 jaar worden en dan van andere regelingen gebruik moeten gaan maken. Die overgang verloopt niet altijd even soepel. In het tweede deel van de bijeenkomst discussieerde het publiek over drie stellingen. 

Hanni van Waasdijk, voorzitter van de Adviesraad, had het laatste woord en sprak de wens uit dat de uitkomsten van de themabijeenkomst bijdragen aan goed gemeentelijk armoedebeleid.

Jeugdombudsman Yvette Nass vertelde over jongeren die problemen ondervinden als ze op hun 18e jaar van andere regelingen gebruik moeten gaan maken. (foto: Lia.Bleijs).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant