York-Gate Garden (foto: J. Blokland).
York-Gate Garden (foto: J. Blokland).

Prijsuitreiking tuinwedstrijden en lezing tuinen Yorkshire

Actueel 357 keer gelezen

Leidschendam - Groei & Bloei afd. Leidschendam e.o. sluit op donderdag 23 november om 20.00 uur het seizoen af met een feestelijke avond op de locatie Duivenvoorde 262 te Leidschendam.

Tijdens deze avond worden de winnaars van de Voortuin/balkonkeuring en de Tuinmetamorfosewedstrijd 2023 bekend gemaakt. Wethouder Marcel Belt zal de prijzen aan de winnaars uitreiken. Deze wedstrijden worden al vele jaren door Groei & Bloei georganiseerd en zijn bedoeld om het vergroenen van tuinen te stimuleren. Dat is niet alleen prettig voor de bewoners zelf, maar ook goed voor de waterhuishouding in de gemeente en het tegengaan van de effecten van droogte en wateroverlast. Dat is ook de reden dat de gemeente deze wedstrijden ondersteunt. 

Met foto’s van de deelnemende tuinen en deskundig commentaar en tips krijgen de bezoekers inspiratie om zelf veranderingen in de tuin aan te brengen. 

Na de pauze wordt een kleurrijke video van een tuinenreis naar Yorkshire getoond en toegelicht door Jan Blokland. Daarin krijgt u prachtige beelden te zien van zowel particuliere tuinen als ook kasteeltuinen en voorbeeldtuinen van de prestigieuze Royal Horticultural Society. Cultuur, natuur en historie van York en omgeving komen aan bod. De toegang is voor iedereen gratis, net als koffie of thee in de pauze. Ook kunt u loten dan kopen voor leuke ‘groene prijzen’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant