De 1828 Groep tekende donderdag 9 november een samenwerkingsovereenkomst met CompaNanny.
De 1828 Groep tekende donderdag 9 november een samenwerkingsovereenkomst met CompaNanny.

Betaalbare huisvesting voor kinderopvangers

Actueel 486 keer gelezen

De 1828 Groep tekende donderdag 9 november een samenwerkingsovereenkomst met CompaNanny. In de vestiging 1828 Leidschendam aan de Vlietweg komen 10 appartementen met voorrang beschikbaar voor de jonge medewerkers van deze kinderopvangorganisatie.

De medewerkers van CompaNanny krijgen – net als de andere huurders van 1828 – een zogenaamd jongerencontract. Dat betekent dat ze er 5 jaar kunnen wonen. De woningen die vrijkomen zijn opnieuw bestemd voor een van de jonge medewerkers van de organisatie. Voor jongeren is het in deze tijd lastig om een woning te vinden. Kinderopvangorganisatie CompaNanny heeft met meer dan 50 locaties in Nederland ruim 1.500 medewerkers in dienst. 

Ook in Leidschendam waar al meer dan 2.850 jongeren als geïnteresseerden bij 1828 Leidschendam staan ingeschreven. “We zetten ons in voor betaalbare huisvesting voor jongeren. Binnen die doelgroep proberen we ook jongeren met een cruciaal beroep een plek te geven, zodat zij dichtbij hun werk kunnen wonen,” zegt Ernest van der Meijde, initiatiefnemer van 1828. 

In 1828 Leidschendam aan de Vlietweg komen naast 138 appartementen, waarvan circa 85% sociale huur, flexibel te huren werk/atelierruimtes. Op dit moment bereidt 1828 zich voor op de aanvraag van de bestemmingsplanwijziging.

Als alles volgens planning verloopt worden de appartementen naar verwachting in 2026 opgeleverd. 1828 is een woonconcept voor starters tussen de 18 en 28 jaar. Jongeren huren er een betaalbaar appartement mét eigen keuken en badkamer. Met in het gebouw gezamenlijke ruimtes en gedeelde voorzieningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant