De personenauto staat achterin de apotheek, terwijl de brandweer en politie onderzoek doen (foto: Rene Hendriks).
De personenauto staat achterin de apotheek, terwijl de brandweer en politie onderzoek doen (foto: Rene Hendriks).

Dronken bestuurster rijdt apotheek binnen

Actueel 1.772 keer gelezen

Leidschendam - Een automobiliste is vanavond op de Agatha in Leidschendam met haar personenauto de apotheek binnengereden.

De automobiliste heeft (vermoedelijk bij het wegrijden uit parkeerstand) de voor- en achteruit verwisseld en is toen dwars door een wand de apotheek in gereden.

De ravage is groot. Onder andere de nachtuitgifte automaten, waar buiten sluitingstijd medicatie kan worden opgehaald, zijn kapot gereden. Omdat de apotheek sinds 17.30 uur gesloten was, bevonden er zich gelukkig geen personen in de apotheek zelf en is niemand gewond geraakt. Als er rijen klanten voor de balies hadden gestaan was het waarschijnlijk aanzienlijk grimmiger afgelopen. Ook zijn er regelmatig ‘s avonds nog personeelsleden aan het werk, maar vandaag was toevallig iedereen vroeg naar huis gegaan.

Omdat de eerste melding was dat er brand zou zijn in de apotheek, is de brandweer uitgerukt, maar de brandweerlieden troffen geen brand aan. Ook bleek de dragende constructie van het pand nog onbeschadigd.

De bestuurster is door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau bleek op het ademanalyse apparaat dat dat inderdaad het geval was. Dat gaat onder andere betekenen dat haar verzekering de aangerichte schade niet zal vergoeden, en dat ze dus op zal draaien voor de kosten van alle schade en eventueel verlies van omzet door de tijdelijke sluiting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant