Mariëlle Feenstra  is onderzoeker Gender, Innovation and Energy Transition en directeur van 75inQ, een expertisecentrum rondom gender en diversiteit in de energietransitie (foto: womeninnewyork.blogspot.com).
Mariëlle Feenstra is onderzoeker Gender, Innovation and Energy Transition en directeur van 75inQ, een expertisecentrum rondom gender en diversiteit in de energietransitie (foto: womeninnewyork.blogspot.com).

Lezing Soroptimistclubs over energietransitie

Actueel 395 keer gelezen

Voorburg - Dr. Mariëlle Feenstra spreekt op zaterdag 9 december over het belang van het betrekken van de invalshoek van vrouwen bij de energietransitie. 

De samenwerkende Soroptimist Clubs in de Haagse regio organiseren al ruim 25 jaar elk jaar een lezing op of rond de Dag van de Rechten van de Mens. De lezing vindt plaats in Gymnasium Novum, Aart van der Leeuwkade 1, 2274 KX Voorburg, van 16.00 tot 18.00 uur. (inloop vanaf 15.30 uur). De toegang is 10 euro (koffie/thee en een drankje inbegrepen). Deze keer een lezing over hoe vrouwen aan de energietransitie kunnen bijdragen en er warmpjes bij kunnen zitten.

Dr. Mariëlle Feenstra: “Gendergelijkheid, niet alleen binnen innovatieteams maar ook als het gaat om de eindgebruiker van technologieën, dat vind ik ontzettend belangrijk. Je ziet namelijk dat er rond klimaat, maar ook rond de energietransitie en andere grote maatschappelijke vraagstukken waar we voor staan, er heel veel geld naartoe gaat om dit te financieren. Maar ook dat het genderaspect en de diversiteit binnen die projecten maar een heel minimale rol krijgt. En dat terwijl het vooral vrouwen zijn die moeite hebben om financieel de eindjes aan elkaar te knopen.”

Dr. Mariëlle Feenstra is Senior onderzoeker Gender, Innovation and Energy Transition en wetenschappelijk directeur van 75inQ, een expertisecentrum rondom gender en diversiteit in de energietransitie. Ze is gepromoveerd op “Gender Just Energy Policy: Engendering the energy transition in Europe”. Het onderzoek gaat over hoe de energietransitie en hoe bijbehorend beleid meer genderbewust en -rechtvaardig gemaakt kan worden. Van oorsprong is ze bestuurskundige en heeft ze jarenlang gewerkt voor gemeentes als beleidsadviseur. Op Europees en internationaal niveau bracht ze beleidsadviezen uit over sociale inclusie, technologie, innovatie en een sociaal rechtvaardige energietransitie. Dit jaar was Mariëlle Feenstra de NGO vertegenwoordiger voor CSW67 (VN, Commission on the Status of Women), waar het ging over: Innovatie, technologische verandering en onderwijs in het digitale tijdperk voor het bereiken van gendergelijkheid en empowerment van alle vrouwen en meisjes. 

Iedereen is welkom, maar wel graag aanmelden op soroptimist.rechtenvandemens@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant