Ahmed Mansoor kreeg in de Verenigde Arabische Emiraten 10 jaar cel omdat hij zijn bezorgdheid uitte over de detentie, marteling en oneerlijke processen van critici van de regering.
Ahmed Mansoor kreeg in de Verenigde Arabische Emiraten 10 jaar cel omdat hij zijn bezorgdheid uitte over de detentie, marteling en oneerlijke processen van critici van de regering.

Doe mee met Amnesty’s schrijfactie Write for Rights

Actueel 377 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Amnesty Vlietstreek vraagt inwoners om mee te schrijven tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International op vrijdag 8 december van 12.00 tot 17.00 uur in de Veur Theater aan de Damlaan 44 em op zaterdag 9 december van 11.00 tot 16.00 uur in de Voorhof van de Oude Kerk te Voorburg aan de Herenstraat 77.

Elk jaar rond de Dag van de Mensenrechten schrijven mensen over de hele wereld brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Ze vragen om vrijlating, bescherming of gerechtigheid voor mensen die gevangen zitten, bedreigd of gediscrimineerd worden vanwege hun werk, mening of identiteit. Wereldwijd worden mensen onterecht vervolgd, geïntimideerd of gevangengezet. Met de schrijfmarathon wil Amnesty dit onrecht stoppen. Door de Write for Rights acties is de situatie van veel mensen verbeterd. Vorig jaar werd massaal geschreven voor Cecillia en Joanah uit Zimbabwe. Cecillia en Joanah demonstreerden tegen het coronabeleid, werden opgepakt, gruwelijk mishandeld en seksueel misbruikt. Zij werden aangeklaagd en riskeerden een jarenlange gevangenisstraf. In juli werden de vrouwen vrijgesproken. 

Dit jaar wordt geschreven voor 10 mensen die hun nek durfden uit te steken en daarvoor zwaar gestraft werden. Zo voert Amnesty actie voor Ahmed Mansoor die in de Verenigde Arabische Emiraten 10 jaar cel kreeg omdat hij zijn bezorgdheid uitte over de detentie, marteling en oneerlijke processen van critici van de regering. Hij zit in een isoleercel zonder bed. Ook voor Chaima Issa wordt geschreven. Chaima verzette zich in Tunesië in het openbaar tegen de president, werd gearresteerd en meer dan 4 maanden vastgehouden. Ze riskeert tientallen jaren gevangenisstraf voor het vreedzaam uiten van haar mening.  

Meer info over Amnesty Vlietstreek op https://vlietstreek.amnesty.nl/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant