Lichtjesavond op de Oosterbegraafplaats (archieffoto; fotograaf onbekend).
Lichtjesavond op de Oosterbegraafplaats (archieffoto; fotograaf onbekend).

Lichtjesavond op de Oosterbegraafplaats

Actueel 460 keer gelezen

Voorburg - Ieder jaar, op de tweede woensdag van december, organiseert de gemeente samen met vrijwilligers lichtjesavond. Dit is een avond om stil te staan bij het verlies van overleden dierbaren.

Lichtjesavond wordt dit jaar gehouden op woensdagavond 13 december van 18:30 uur tot 21:00 uur op de Oosterbegraafplaats aan de Rodelaan 64 in Voorburg. Lichtjesavond wordt door veel mensen zeer gewaardeerd. Daarom wordt ook dit jaar aan iedereen die een dierbare verloren heeft de kans geboden om hierbij stil te staan. De begraafplaats is deze avond verlicht met fakkels. Er worden kaarsjes uitgedeeld aan bezoekers. Deze kaarsjes kunnen bij de graven of het urnenplein gezet worden. Ook kunnen er gedenktekstjes in de bomen achter de aula gehangen worden.

Wethouder Marcel Belt: “Lichtjesavond is ieder jaar een bijzonder moment waarop nabestaanden hun overleden dierbare(n) kunnen gedenken op de prachtig verlichte begraafplaats. In stilte of samen met anderen. Ik hoop dat iedereen troost uit deze avond kan halen.”

Wie niet aanwezig kan zijn, kan tot en met zondag 10 december gratis een kaarsje voor een overleden dierbare aanvragen via: www.lv.nl/lichtjesavond. De aanvrager kan op het kaarsje een korte persoonlijke herdenkingstekst laten plaatsen. Op lichtjesavond steken vrijwilligers steken de aangevraagde kaarsjes aan en plaatsen die op een centrale plek. 

Alleen auto’s met een invalidekaart kunnen deze avond bij de begraafplaats parkeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant