Politiekoor Entre Nous in de St. Walburgiskerk te Antwerpen (foto: pr).
Politiekoor Entre Nous in de St. Walburgiskerk te Antwerpen (foto: pr).

Kerstconcerten

Actueel 506 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Uiteraard worden er deze maand weer vele kersconcerten gegeven in de gemeente. Hier een kleine opsomming van de deze week in Het Krantje vermelde concerten.

Kerstconcert politiekoor Entre Nous

Het Politie Mannenkoor Entre Nous , opgericht in 1910, sluit het jaar traditiegetrouw af met een kerstconcert in de Oude Kerk aan de Herenstraat 77 te Voorburg. Op donderdag 14 december verzorgt Entre Nous daar vanaf 20.00 uur een avondvullend kerstprogramma met als speciale gasten Gunda Leine (sopraan) en Mattia Zambolin (violist). De algehele leiding is in handen van dirigent Warner Fokkens. Kaarten á € 15,- (incl. drankje en hapje na afloop) zijn te bestellen via www.entrenous.nl of bij aanvang aan de kerk.

Kerstconcert in Martinuskerk

Parochiekoor Sint Maarten onder leiding van dirigent-organist Jos Siebers geeft op zondag 17 december vanaf 14.30 uur haar jaarlijkse kerstconcert in de Martinuskerk aan het Oosteinde in Voorburg. Medewerking wordt verleend door de mezzo-sopraan Nathalie Mees en de sopraan Demelza van der Lans. Bekende en minder bekende kerstliederen worden afwisselend door het koor en/of de solisten. Natuurlijk is er volop gelegenheid om mee te zingen. De toegang is gratis met na afloop een collecte.

Kerst-sing-in in Koningkerk

Corda Vocale o.l.v. Hans Matla verzorgt op zondag 10 december vanaf 14.30 uur een Kerst-sing-in in de Koningkerk aan de Br. Ingenhoeslaan 4 in Voorburg. U kunt genieten van (kamer)koormuziek en waar mogelijk kunt u meezingen; bijv. met het openingslied ‘Komt allen tezamen’. De sing-in wordt afgesloten met het ‘Halleluja’ van Händel. Gratis toegangskaarten reserveren via www.muziekindekoningkerk.nl.

Kerstconcert in de Verrezen Christus

Cantemus Resurgentie nodigt iedereen uit om op 16 december een Kerstconcert bij te wonen onder leiding van Astrid de Koning. Er zijn ook liederen die geschikt zijn voor samenzang. De aanvang is om 14.30 uur in de Verrezen Christus, Fonteijnenburghlaan 36 te Voorburg . Toegang is gratis; bij de uitgang staat een collectebus voor onkosten.

Kersboomconcert Oude Kerk

In de Oude Kerk in het Huygenskwartier te Voorburg vindt op vrijdag 8 december vanaf 18.00 uur weer het jaarlijkse Kerstboomconcert plaats. Ditmaal met bekende, klassieke kerstliederen én eindigend met een minder klassieke twist op kerstmuziek. Uitvoerenden zijn de sopraan Blanka Mester en tenor Gábor Bálint (beide uit Hongarije) en pianist Davide Rasetti (Italië). Het Kerstboomconcert vorm het slot van de activiteiten in het Huygenskwartier rond het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom voor de Oude Kerk. Dat programma begint om 16.30 uur.

Kerst met Dicentoria


Dicentoria (foto: pr).

Seniorenkoor Dicentoria’ o.l.v. Wim Keijzer verzorgt op zaterdag 9 december vanaf 14.00 uur een kerstconcert in de Verrezen Christuskerk, Fonteijnenburghlaan 36 Voorburg. De pianobegeleiding is in handen van Atsuko Niki. Naast Nederlands repertoire staan Engelse carols, Duitse Weinachtslieder en Middeleeuwse Franse kerstliedjes op het programma, maar ook profane songs als ‘Jinglebell, ‘I’m dreaming of a white Christmas’ en ‘Feliz navidad’. De toegang is gratis en u wordt tijdens het concert regelmatig uitgenodigd om mee te zingen. Meer informatie op www.dicentoria.nl.

Laatste concerten carillon Oude Kerk

Deze maand wordt voor de laatste drie keer in 2023 het carillon van De Oude Kerk aan de Herenstraat in Voorburg bespeeld. door stadsbeiaardier Gerda Peters. Dat gebeurt op vrijdag 8 december van 17:30 tot 18:00, na het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom. Op kaarsjesavond zaterdag 23 december zullen er om 17.00 en 19.00 uur twee kerstconcerten verzorgd worden om de kerstdagen vrolijk in te luiden met mooie kerstmuziek.

Dicentoria (foto: pr).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant