CDA-commissielid Jorrit Koster: “Het rapport vertelt de verhalen van inwoners die voelen dat ze niet volledig mee kunnen doen. Daar moeten we mee aan de slag” (foto: pr CDA).
CDA-commissielid Jorrit Koster: “Het rapport vertelt de verhalen van inwoners die voelen dat ze niet volledig mee kunnen doen. Daar moeten we mee aan de slag” (foto: pr CDA).

CDA: ‘Rapport Rekenkamercommissie basis nieuw minimabeleid’

Actueel 460 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Rekenkamercommissie van de gemeente Leidschendam-Voorburg trekt een aantal belangrijke conclusies in een rapport over het minimabeleid in onze gemeente. 

De commissie wijst op het belang van duidelijke doelen en aandacht voor de menselijke maat. Ook uit de commissie haar zorgen over de lage bekendheid van gemeentelijke regelingen. Dit rapport is wat het CDA Leidschendam-Voorburg betreft een startpunt voor het nieuwe minimabeleid van de gemeente.

“De bestaanszekerheid van onze inwoners staat onder druk. Bij de recente begrotingsbehandeling vroeg het CDA al aandacht voor solidariteit en het mee kunnen doen in onze gemeenschap. Het Rekenkamerrapport geeft duidelijke kaders waarlangs we deze solidariteit beter kunnen invullen” zegt CDA-fractielid Jorrit Koster. “Het rapport vertelt de verhalen van inwoners die voelen dat ze niet volledig mee kunnen doen. Daar moeten we mee aan de slag.”

 Het CDA diende daarom in de raadsvergadering van 4 december een motie in waarin het de wethouder vroeg het nieuwe minimabeleid te richten op meedoen in de samenleving. “Solidariteit betekent vooral dat we ons samen inzet voor elkaar en elkaar kansen gunnen en geven, zodat iedereen kan meedoen. Dit zullen wij dan ook aangeven in de raad. Samen met solidariteit vormt het voor het CDA Leidschendam-Voorburg het startpunt van het nieuwe minimabeleid,” aldus CDA-raadslid Diederik Visser. 

“Samen bouwen aan een gedeelde gemeenschap waarin iedereen meedoet. Daar houden we aan vast. We roepen het college daarom op: zorg dat iedereen kan meedoen!”, aldus fractielid Koster.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant