Om zo veel mogelijk leerlingen de informatie te geven die ze nodig hebben, heeft het ‘s Gravendreef College klas0.nl gemaakt.
Om zo veel mogelijk leerlingen de informatie te geven die ze nodig hebben, heeft het ‘s Gravendreef College klas0.nl gemaakt.

Klas 0 voor 8e-groepers die naar middelbare school gaan

Actueel 549 keer gelezen

Leidschendam - Het is belangrijk dat leerlingen van groep 8 een school kiezen die bij ze past. Daardoor voelen ze zich prettig op school en zo kunnen ze werken aan hun ambities. Het ’s Gravendreef College bedacht hiervoor Klas 0! Hier leren de leerlingen van de basisschool alles wat ze moeten weten nog voordat ze naar de eerste klas gaan.

Het ‘s Gravendreef College is een school in Leidschendam en Leidschenveen die bekend staat om zijn onderwijsvernieuwing. De vertrouwde groep 8-klas met juf of meester verlaten en het avontuur op de middelbare school beginnen is nogal een flinke stap. Om zo veel mogelijk leerlingen de informatie te geven die ze nodig hebben, heeft het ‘s Gravendreef College klas0.nl gemaakt. Op dit online platform leren de kinderen in vijf lessen alles over huiswerk, de juiste school kiezen, presentaties geven, vrienden maken en meer.  

Wat dit project bijzonder maakt, is dat het volledig is ontwikkeld door de school zelf. Eerstejaars mentoren verzorgen de lessen, het TheaterLab heeft korte sketches voor tussen de lessen door gemaakt en een panel van leerlingen geeft zijn mening over de onderwerpen. In iedere aflevering van ongeveer 10 minuten komt het allemaal voorbij. De mentoren geven veel tips en delen hun eigen ervaring. Met de lessen krijgen de schoolverlaters alle informatie die ze nodig hebben om met vertrouwen de brugklas tegemoet te gaan. Uiteindelijk valt het - mits onder begeleiding - allemaal reuze mee.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant