Van links naar rechts: Burgemeester Jan van Zanen, Burgemeester Martijn Vroom en Burgemeester Bouke Arends (foto: Sarah Vlekke).
Van links naar rechts: Burgemeester Jan van Zanen, Burgemeester Martijn Vroom en Burgemeester Bouke Arends (foto: Sarah Vlekke).

Eerste MKB Regio Event trekt ruim 200 bezoekers

Actueel 752 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg / Den Haag - Dinsdagavond 6 februari vond het eerste MKB Regio Event plaats in Hofhouse in Den Haag. Een gezamenlijk evenement van MKB Den Haag, MKB Leidschendam-Voorburg en MKB Westland. Met meer dan 200 bezoekers kijken voorzitters, Pieter Scholten (Den Haag), Benedikte Zijlstra (Leidschendam-Voorburg) en Shirley Schelkers (Westland), terug op een geslaagd evenement dat smaakt naar meer intensieve samenwerking tussen de MKB regio’s.

Onder leiding van dagvoorzitter Arne Weverling gingen Burgemeester Jan van Zanen (Den Haag), Burgemeester Bouke Arends (Westland) en Burgemeester Martijn Vroom (Leidschendam-Voorburg) met elkaar in gesprek. Hierbij werd het belang van samenwerking tussen verschillende regio’s en het benutten van kansen benadrukt, waarbij faciliteren vanuit de overheid werd genoemd als cruciale factor voor succes.


Voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof sloot het inhoudelijke programma af. Hij benadrukte het positivisme van ondernemers en riep hen op vooral niet te wachten op de overheid maar zelf de mouwen op te stropen. De voorman van het MKB gaf een duidelijk signaal af naar de overheid: 99% van de ondernemers in Nederland valt onder het MKB. ‘Kijk naar hun belangen als regel, in plaats van te richten op de uitzondering van 1% grootbedrijven, hetgeen nu het geval is. Het maken van regels voor die 1% belemmert 99% van de ondernemers in hun dagelijkse werkzaamheden.’

Na afloop was er volop gelegenheid om te netwerken en om ondernemers uit andere regio’s te leren kennen. Het gezamenlijk evenement staat ook volgend jaar op de kalender van de MKB-verenigingen.

Van links naar rechts: Pieter Scholten (MKB Den Haag), Benedikte Zijlstra (MKB Leidschendam-Voorburg), Shirley Schelkers (MKB Westland) en Jacco Vonhof van MKB Nederland(foto: Sarah Vlekke).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant