Kruising Zijdesingel / Zilvermeeuwlaan in Leidschendam (foto: Google).
Kruising Zijdesingel / Zilvermeeuwlaan in Leidschendam (foto: Google).

Bewoners denken mee over groen in de wijk

Actueel 665 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente heeft samen met bewoners uit de wijken Park Veursehout, De Zijde en Duivenvoorde in Leidschendam gewerkt aan een wijkgroenbeheerplan. Hierin zijn ideeën, wensen en knel- en aandachtspunten van bewoners over het groen in hun buurt waar mogelijk meegenomen.

Het wijkgroenbeheerplan is door het college goedgekeurd. Het plan richt zich op het verbeteren van de kwaliteit en de biodiversiteit van het groen en op het versterken van de groenstructuur. Daardoor verbetert ook de leefbaarheid in de wijken. In het plan staan verbetermaatregelen voor knelpunten, maar ook hoe de gemeente de beplanting gaat inrichten, het beheer vormgeeft en het onderhoud gaat uitvoeren. Belangrijke onderdelen zijn het versterken van de groenstructuur langs het spoor. Dit gebeurt door het aanplanten van extra hakhoutbosjes. Daarnaast worden slecht groeiende bomen in de Talinglaan, Zanglijsterlaan, Putterlaan, Kievitlaan, Kwikstaartlaan en Zwaluwlaan vervangen. Hier voert de gemeente dan tegelijkertijd groeiplaatsverbetering uit, zodat nieuwe bomen wel goed kunnen groeien.

In juni 2023 hield de gemeente een inloopavond waar wijkbewoners hun groene wensen konden aangeven. Ook konden zij via een website wensen en ideeën doorgeven. De gemeente ontving ruim 120 wensen en aandachtspunten. Op basis hiervan is het concept wijkgroenbeheerplan gemaakt. Tijdens een inloopavond in november, ontving de gemeente 27 reacties, die voor zover mogelijk in het definitieve plan verwerkt zijn. Het wijkgroenbeheerplan heeft een uitvoeringstermijn van 10 jaar en moet zorgen voor een kwalitatief betere, klimaatbestendigere beplanting in de wijk met meer biodiversiteit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant