(archieffoto).
(archieffoto).

Doe ertoe tijdens de grootste vrijwilligersactie NLdoet 2024

Actueel 479 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart  voor de 20e keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Op deze dagen zijn ier n heel het land duizenden activiteiten waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóen voor andere mensen, ook in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk.

Tijdens NLdoet kun je ervaren hoe het is om je vrijwillig in zetten. Dat is niet alleen fijn voor diegene die je helpt, maar het levert jou als vrijwilliger gegarandeerd iets moois op. Met NLdoet kun je op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennismaken met vrijwilligerswerk.

In de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn er tijdens NLdoet veel verschillende activiteiten waar je uit kunt kiezen. Denk aan een moestuin aanleggen voor kinderen met een beperking, schilderwerk in een wijkgebouw, opruimen van het terrein van een manege, zwerfafval rapen rond een clubhuis of een opslagruimte maken bij een vereniging. Er is altijd iets wat je leuk vindt. Op de website van NLdoet vind je alle klussen die je kunt doen. Door je één dag(deel) in te zetten kun jij het verschil maken: jouw hulp doet ertoe.

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Deze actie wordt ondersteund door LVvoorElkaar, de vrijwilligerscentrale in Leidschendam-Voorburg. Lisanne de Bruin, consulent vrijwillige inzet bij LVvoorElkaar: “We horen elk jaar veel leuke reacties van mensen die meedoen aan NLdoet. Mensen vinden het fijn om in een paar uurtjes tijd écht iets voor een ander te betekenen. Ook de gezelligheid en saamhorigheid om met een groep een klus te klaren vinden deelnemers juist zo leuk aan NLdoet. De organisaties zijn heel dankbaar voor alle hulp. En zo maken we samen Leidschendam-Voorburg weer een stukje mooier”. Meld je aan via www.nldoet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant