Sanja Duijvestijn overhandigt namens GBLV de groene Valentijnstaart aan Sander Wennekers en Wim Hendriks van Stichting Duurzaam LV (foto; GBLV).
Sanja Duijvestijn overhandigt namens GBLV de groene Valentijnstaart aan Sander Wennekers en Wim Hendriks van Stichting Duurzaam LV (foto; GBLV).

Gemeentebelangen zet St. Duurzaam LV in het Valentijnszonnetje

Actueel 496 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Jaarlijks zet de lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen een doelgroep, organisatie of vereniging in het Valentijnszonnetje. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg (www.duurzaamleidschendamvoorburg.nl). Sinds jaar en dag zetten zij zich in voor een groenere en duurzamere gemeente. 

Midden jaren negentig werden reeds platforms voor duurzaamheid opgericht in Leidschendam en Voorburg. Stichting Duurzaam LV is de voortzetting hiervan. De doelstelling van de stichting is om te blijven werken aan een groter draagvlak bij bewoners en bedrijven voor een duurzame economie en manier van leven. “Wij willen een netwerk vormen van deskundigen, die met hun kennis en advies willen meehelpen het draagvlak voor ‘duurzaam’ te vergroten. Want uiteindelijk is ‘duurzaam’ niet duur. Investeringen in duurzaamheid blijken juist erg rendabel. De moeite en het geld die het nu vraagt, betaalt zich dubbel en dwars terug in de toekomst van ons en van onze kinderen en kleinkinderen,” aldus het jaarverslag van 2015. Deze uitgangspunten zijn nog steeds zeer actueel! De afgelopen jaren zette Stichting Duurzaam zich samen met anderen vooral in voor het groen in onze gemeente, voor de energietransitie en voor klimaatadaptatie. De meest recente activiteit van Duurzaam is de succesvolle Green Challenge.

Loon naar werken, anno 2024 is de Stichting een waar begrip binnen onze gemeentegrenzen. Vandaar dat op deze regenachtige Valentijnsdag een groene taart werd overhandigd aan vrijwilligers Sander Wennekers en Wim Hendriks, als kleine blijk van grote waardering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant