Na zes uur lopen bereikten de scouts van Pius XII de eindbestemming op de Mookerheide.
Na zes uur lopen bereikten de scouts van Pius XII de eindbestemming op de Mookerheide.

Winteroverlevingstocht van scouts Pius 12 in Limburg

Actueel 505 keer gelezen

Leidschendam - In het weekend van 3 en 4 februari, beleefde scouting Pius 12 een avontuur in Limburg.

De spanning begon al op het Piusplein, waar Anonymous de scouts uitdaagde met het ontmantelen van een bom. De waterscouts en welpen kregen onderweg naar hun bestemming een envelop vol met aanwijzingen, walkie talkies, en zelfs een onzichtbaarheidspen. Met volle moed begonnen de groepen aan hun tocht richting de eindbestemming. Onderweg werden ze begeleid door aanwijzingen van Anonymous, die ze uitdaagde om de tocht (missie) tot een goed einde te brengen. 

Na zes uur lopen bereikten ze de eindbestemming op de Mookerheide. Daar aangekomen, bereidden de groepen hun eigen avondeten voor en genoten ze van nasi. Vervolgens namen ze deel aan een spel waarbij ze op zoek gingen naar de bom van Anonymous. Nadat deze was gevonden, mocht elk lid een draad doorknippen. Gelukkig ging dit zonder problemen, waarna ze beloond werden met warme chocolademelk. En om de dag af te sluiten, speelden ze een potje Wakkerdam.


Op zondag bracht de Pius 12 groep een bezoek aan het klimbos in Zeist. Zij klommen naar grote hoogte en trotseerden verschillende parcours. Terug op het Piusplein werden de winnaars van de WOT (Winter Overlevingstocht) bekendgemaakt.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant