Het mobiele carillon (r.) zorgde voor mooie muzikale klanken tijdens de landelijke Nationale Molendag (foto: pr).
Het mobiele carillon (r.) zorgde voor mooie muzikale klanken tijdens de landelijke Nationale Molendag (foto: pr).

Carillon bij Molen de Vlieger trekt grote belangstelling

Actueel 389 keer gelezen

Voorburg - Op zaterdag 11 mei, Nationale Molendag, werd Molen de Vlieger in Voorburg het stralende middelpunt van een bijzonder evenement. Beiaardier Martien van der Knijff bracht zijn mobiele carillon naar de molen, waar hij samen met stadsbeiaardier Gerda Peters het imposante instrument bespeelde. 

Deze unieke samenkomst van twee oer-Hollandse tradities - het bemalen van een polder met de wind en het bespelen van een carillon - trok de aandacht van vele nieuwsgierigen.

De klanken van het carillon weergalmden door de wijde omgeving, wat vele belangstellenden naar Molen De Vlieger trok. De bijzondere dag werd mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking met de Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg, die zich inzet voor het behoud en de promotie van dit muzikale erfgoed.

Naast genieten van het indrukwekkende klokkenspel konden bezoekers op het molenerf terecht bij vrijwilligers die hen informeerden over de geschiedenis en werking van de ruim 400 jaar oude, nog steeds operationele poldermolen. Binnen in het molenmuseum werden bezoekers verwelkomd door enthousiaste molengidsen, die onder andere tekst en uitleg gaven over de vele authentieke tentoongestelde attributen. 

Met het prachtige weer dat de dag sierde, werd Nationale Molendag in Voorburg een groot succes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant