Logo hetkrantje-online.nl

Lokale geschiedenis op schrift gesteld

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Vanaf nu heeft Leidschendam-Voorburg een eigen canon. Schrijvers Lizette de Koning en Kees van der Leer vertellen in 20 vensters wat iedere middelbare scholier zou moeten weten van de lokale geschiedenis. Van de Romeinen tot de dierentuin van Willem V, van de ‘Leidschen Dam’ tot de 19e eeuwse bloemenschilderes Margaretha Roosenboom.

Vorige week donderdag werd het eerste exemplaar van de canon overhandigd aan Tilly Zwartepoorte, wethouder van onderwijs en cultuur. Tevens opende zij de nieuwe themakamer ‘Het Kabinet’. In deze geheel op de canon gebaseerde themakamer wordt met moderne middelen het verhaal van Leidschendam-Voorburg in de 19e eeuw verteld.

De canon van Leidschendam-Voorburg is een uitgave van het Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg, in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg en in samenwerking met de Historische Vereniging Voorburg, Vereniging Erfgoed Leidschendam en het gemeentearchief Leidschendam-Voorburg. Naast de canon in boekvorm is er ook een officiële website gelanceerd (www.canonleidschendam-voorburg.nl).

Met de presentatie van de canon en het kabinet is definitief de weg ingeslagen naar een nieuw musem voor Leidschendam-Voorburg.

Meer berichten