Warme Truiendag

di 17 feb 2009, 09:35 Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeente nam vorige week vrijdag deel aan de Warme Truiendag. Op deze dag wordt in de gemeentelijke gebouwen de thermostaat een graadje lager gezet en de ambtenaren opgeroepen die dag casual en warm gekleed op het werk te verschijnen. Verder gaat de gemeente de mogelijkheden onderzoeken of de verwarmingsschema’s van de gemeentelijke gebouwen scherper zijn te stellen.

De gemeente had ook het basis en voortgezet onderwijs in de gemeente opgeroepen om deel te nemen aan Warme Truiendag. Scholen hebben van de gemeente een informatiepakket ontvangen waarmee ze eenvoudig op leuke of ludieke wijze aandacht aan deze dag kunnen besteden. De leukste actie wordt beloond. Het informatiepakket geeft ook tips om op school energie te besparen en daarmee de CO2 uitstoot te reduceren.

De Openbare Dalton Basisschool de Tandem heeft de leukste actie voor de Warme Truiendag bedacht. Uit handen van wethouder Beimers ontvangt de school op Warme Truiendag een duurzaam Lego-pakket. Met dit pakket kunnen constructies van windmolens en zonnepanelen worden gemaakt en leren leerlingen wat duurzame energie precies is.

De Vereniging Klimaatverbond Nederland is initiator van de Warme Truiendag. Het Klimaatverbond (kortweg) is een netwerk van gemeenten, provincies, en waterschappen, dat samenwerkt aan projecten, kennis uitwisselt en belangen behartigt om een effectief lokaal klimaatbeleid te verankeren, uit te voeren en zichtbaar te maken. De Klimaatverbondgemeenten vertegenwoordigen samen bijna 7 miljoen inwoners. De gemeente Leidschendam-Voorburg is lid van het verbond.

Uit de krant