Oplichters opgepakt

di 17 feb 2009, 09:39 Actueel

Leidschendam-Voorburg - De politie hield woensdag 11 februari om 12.15 uur een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man trachtte bij een 78-jarige bewoonster van een flat aan de Hartzstraat door middel van een babbeltruc de pinpas afhandig te maken.

De oplichting mislukte waarna de man wegfietste in de richting van de Spinozalaan. Daar kon de man door alert reagerende omstanders en getuigen worden aangehouden en overgedragen aan de politie. De man bleek voor enkele politieregio’s gesignaleerd te staan in verband met gepleegde diefstallen en oplichtingen. De recherche van Bureau Leidschendam-Voorburg stelt een onderzoek in. Twee Voorburgers werden voor hun heldhaftig optreden door de politie in de bloemen gezet. Dankzij hun optreden kon de dader worden aangehouden.

Met de aanhouding van drie personen, afkomstig uit Beverwijk, Amsterdam en Den Haag heeft de politie een oplichtingszaak opgelost. Het drietal, in de leeftijd van 39, 41 en 27 jaar, opende valse rekeningen op naam van een bestaand bedrijf en probeerde met valse gegevens leningen op naam van bedrijven af te sluiten.

Bij een bedrijf lukte deze werkwijze. Er werd getracht een bedrag van 11.000 euro van de rekening af te schrijven. Uiteindelijk werd het bedrijf gedupeerd voor een bedrag van 2500 euro. Een ander bedrijf deed aangifte, omdat de oplichters de naam van dat bedrijf voor hun praktijken gebruikten. De politie heeft proces-verbaal tegen de drie oplichters opgemaakt.

Uit de krant