Damzwabbers even van de wereld

ma 23 feb 2009, 15:47 Actueel

Leidschendam - Het afgelopen weekend is er weer volop carnaval gevierd in Leidschendam. Drie dagen vol gezelligheid, verkleedde mensen en een heleboel feestmuziek.

Het begon zaterdag in het stadhuis van Leidschendam-Voorburg, waar burgemeester Hans van der Sluijs de sleutel van Leidschendam overdroeg aan Prins Eduard en Page Maaike. Nadat er vele polonaises gelopen waren op de klanken van de Blaasbalgen werd de koers ingezet richting Veurse Achterweg waar zich het beginpunt van de optocht bevond.

Ruim twintig wagens, loopgroepen en andere deelnemers versierden de straten van Leidschendam. Halverwege de route werden de deelnemers beoordeeld op originaliteit en uiterlijke verschijning. De winnaars werden na afloop bekend gemaakt in de feesttent die ter gelegenheid van het carnaval was opgezet bij de sluis.

Daar namen Prins Eduard en Page Maaike ook de traditionele duik in het ijskoude water van de Vliet. Gelukkig scheen de zon, waardoor de Prins en Page niet helemaal bevroren en ’s avonds weer op hun opperbest verschenen voor het Grote carnaval in Leidschendammerhout.

Zaterdagavond was Leidschendammerhout gevuld met carnavalsvierders die in grote getale verschenen in mooie, gekke en originele carnavalskleding. De muziek werd verzorgd door de band Half Om, de Blaasbalgen en dj’s Barry en Maatje. Tot in de vroege uurtjes werd er doorgefeest.

Zondag waren de allerkleinste feestvierders aan de beurt. Iedereen had het zichtbaar naar zijn zin en genoot volop van de vele spelletjes die gespeeld konden worden, van al het lekkers wat ter beschikking was gesteld en ook de kleine Leidschendammertjes hebben laten zien dat zij zeer goed polonaise konden lopen. De opkomst was dit jaar zeer groot en dat maakte het feest alleen maar leuker.

Op maandagavond vond het allerlaatste carnavalsfeest van De Damzwabbers plaats in de Heeren van Veur. Nog één keer gooiden alle bezoekers de remmen los om het groot carnavalsweekend van het seizoen 2008-2009 af te sluiten. Meer informatie op www.damzwabbers.nl

Klik hier voor meer foto's

Uit de krant