Burgemeester voor Damcentrum

ma 23 feb 2009, 16:03 Actueel


Leidschendam - De gemeente heeft Monique Plantinga aangesteld als centrummanager voor het Damcentrum. Wethouder Marcel Houtzager inrtoduceerde haar vorige week woensdag in het informatiecentrum aan de Damlaan in Leidschendam.

“Het is alsof we nu een burgemeester van het Damcentrum hebben”, aldus Houtzager. Die haar vervolgens dan ook de sleutels van het Damcentrum omhing. De centrummanager is verantwoordelijk voor een duurzame ontwikkeling van het winkelgebied. Het voornaamste aandachtspunt is het behoud en de werving van de juiste ondernemers die een kwaliteitsverbetering voor het winkelgebied bewerkstelligen.

Aangezien de verwachting is dat de bouw van het Damplein halverwege april van start zal gaan, zal het accent van haar werkzaamheden in de beginperiode vooral liggen op het 'kwartiermaken'. Hierbij moet gedacht worden aan het het inventariseren van wensen van ondernemers, het opstellen van procesafspraken, het leveren van input ten aanzien van branchering en mogelijke nieuwe ontwikkelingen en het inventariseren van samenwerkingsverbanden.

Daarnaast zal de centrummanager een belangrijke rol spelen in de communicatie tussen de diverse (markt)partijen. Monique Plantinga is jarenlang werkzaam geweest als Product-, Brand- en Inkoopmanager voor retailers en heeft sinds zes jaar een eigen Retail Business Consultancy. Hierdoor heeft zij reeds connecties met ondermeer winkel(keten)s, merken, distributeurs en groothandelaren.

Uit de krant