Logo hetkrantje-online.nl

Kulturhus Stompwijk stapje dichterbij

  •   keer gelezen   Actueel

Stompwijk - Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om 2,9 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de uitwerking van de gebiedsvisie Stompwijk. Een van de prioriteitsprojecten daarin is de realisatie van een Kulturhus met woningbouw.

Woningcorporatie Vidomes heeft de intentie uitgesproken om het project Kulturhus in Stompwijk samen met de gemeente te realiseren. Het project omvat een Kulturhus op de huidige locatie van de basisschool en woningbouw. Het Kulturhus is een multifunctioneel gebouw dat onderdak biedt aan de basisschool en educatieve, sportieve en culturele activiteiten, in combinatie met kinderopvang en peuterspeelzaalwerk.

Er is ruimte voor een fysiotherapeut, het consultatiebureau en steunpunten op het gebied van wonen, welzijn, zorg en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook de bibliotheek en verenigingen krijgen er onderdak. Er zijn drie woningbouwlocaties in Stompwijk. Het totale programma omvat 45 woningen, waarvan 55 procent in de sociale sector.

Op de locatie van de basisschool komen naast het Kulturhus ongeveer dertig seniorenwoningen. Daarmee is een belangrijke stap gezet om voorzieningen voor de gemeenschap Stompwijk te behouden. Vidomes en gemeente gaan nu met de overige deelnemende partijen ontwerp, beheer en exploitatie van het Kulturhus nader uitwerken.

Meer berichten