Levensloopbestendig complex Dillenburgh

Actueel 60 keer gelezen

Leidschenam - Woningcorporatie Vidomes realiseert een nieuw woonconcept voor senioren in Leidschendam-Voorburg: De Dillenburgh.

Dit complex wordt levensloopbestendig, wat betekent dat het woongenot biedt aan vitale ouderen én aan bewoners die zorg nodig hebben. De Dillenburgh wordt een architectonisch hoogstandje in Leidschendam-Voorburg, zo meldt de woningcorporatie.

In het project komt een fysieke koppeling tussen een gedeelte dat volledig gerenoveerd wordt, met een nieuwbouwtoren. Ook komt er een stuk laagbouw met zorgwoningen en voorzieningen op het vlak van welzijn en zorg.

De uitstraling van het complex wordt hoogwaardig. De toren met gevels van natuursteen zal een blikvanger worden aan de rand van de Prinsenhof. Een ander bijzonder architectonisch aspect is de ‘uitkraging’ van de toren boven de bestaande flat. Dit betekent dat de negen woonlagen van de woontoren naar voren toe boven de bestaande verdiepingen (zes lagen) uitsteken.

Het seniorenwoonproject krijgt een nieuwbouwtoren van 16 woonlagen, waarin 57 luxe huurwoningen komen. Veel diversiteit aan woonplattegronden, maar allemaal royaal van opzet. Omdat de toren hoog uitsteekt boven de omgeving, is het uitzicht mooi. Ook het uitrustingsniveau van de woningen is bijzonder.

Zo krijgen ze een volledig ingerichte keuken, vloerverwarming en –koeling, een mooie badkamer en royale buitenruimtes. In het najaar wordt gestart met de verhuur van deze woningen, die naar verwachting vanaf september 2010 worden opgeleverd. D

e bestaande flat wordt volledig gerenoveerd tot 71 moderne huurwoningen. Omdat de gevels worden vervangen en de woningen een betere indeling krijgen, is dit gebouw straks niet meer van nieuw te onderscheiden.

Uit de krant