Politie week 31

di 28 jul 2009, 10:48 Actueel

Autorit eindigt tegen verkeerslicht

Een 20-jarige Rotterdamse automobilist was op dinsdag 21 juli naarstig op zoek naar een straat in Voorburg. De jongeman was zo gefixeerd op straatnaambordjes, dat hij onvoldoende op de rijroute lette. Hij botste tegen een verkeerslicht voor fietsers, waarbij de auto zo zwaar beschadigd raakte, dat verder rijden niet meer mogelijk was. De auto werd door een kraan wagen weggesleept.

Zonder rijbewijs

Een 31-jarige Leidenaar had op maandag 20 juli het recreatiegebied Vlietland uitgezocht om zijn kunsten als automobilist te vertonen. Dat hij niet over een rijbewijs beschikte nam hij voor lief. Politieagenten constateerden dat het autorijden hem nog niet zo goed af ging. De man werd aangehouden en kreeg aan het politiebureau een proces-verbaal.

Groot alarm na vermissing 3-jarige

Een 9-jarig Leidschendams meisje verscheen op maandag 20 juli aan het politiebureau en deelde in paniek mee, dat zij haar 3-jarig zusje al een kwartier uit het oog verloren was. Het meisje zou voor het laatst in de omgeving van hun ouderlijke woning aan de Patrijslaan gezien zijn.

De politie zette alle mogelijke hulpmiddelen in om het vermiste meisje op te sporen. Zo werd er gebruik gemaakt van meerdere surveillance-eenheden, een peloton ME’ers, een speurhond en zelfs een helikopter. De peuter werd tijdens de zoektocht aangetroffen. Het buitenspelen had haar kennelijk vermoeid, waarna zij de woning in was gegaan en lekker in haar bedje was gekropen.

Winkeldiefstal

Een 29-jarige Haagse dacht op maandag 20 juli tijdens het winkelen goedkoop uit te zijn. Zij stopte meerdere winkelartikelen in een boodschappentas en liep daarmee langs de kassa zonder die goederen af te rekenen. De vrouw werd aangehouden door de bedrijfsbeveiliging. Zij werd overgebracht naar het politiebureau en kreeg een geldboete van 220 euro opgelegd.

Een 37-jarige Hagenaar ‘vergat’ op maandag 20 juli in een supermarkt zijn boodschappen af te rekenen. Toen de man na zijn aanhouding werd gefouilleerd trof de politie meerdere bolletjes cocaïne aan. De Hagenaar werd ingesloten in het politiebureau. Hij kreeg voor zowel de winkeldiefstal als het drugsbezit een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel

Een 43-jarige vrouw is op maandag 20 juli gewond geraakt na een aanrijding op de Noordelijke Randweg. De vrouw kwam met haar personenauto in botsing met een andere personenauto. Beide voertuigen liepen hierbij veel schade op. De vrouw is met onbekend letsel naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.

Beginnend bestuurder onder invloed

Een 19-jarige Leidschendammer moest op woensdag 22 juli een blaastest ondergaan. Hij bleek bij een controle op de Prins Bernhardlaan alcohol te hebben gedronken. Na de blaastest werd hij aangehouden, waarna hij aan het politiebureau op het ademanalyseapparaat moest blazen. De uitslag was 285 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendammer opgemaakt.

Auto te water


De politie kreeg woensdag 22 juli de melding dat er op de Stompwijkseweg een auto te water was geraakt. Inmiddels bleken de inzittenden al op het droge te staan. De 39-jarige bestuurder verklaarde dat hij de uitrit van een woning af kwam en dacht dat hij rechtdoor kon rijden. Zodoende reed hij promp het water in. Een takelwagen haalde de auto uit het water en sleepte deze weg.

 

Winkeldief heeft meer op zijn kerfstok


Een 71-jarige Leidschendamse winkeldief werd woensdag 22 juli aangehouden nadat hij bij een supermarkt aan het Weigelia goederen had weggenomen. Hij had de winkelartikelen onder zijn jas verborgen. Beveiligers betrapten de man, hielden hem aan en waarschuwden de politie.

Op het politiebureau bleek dat de man drie keer gesignaleerd stond voor een totaalbedrag van 300 euro of 21 dagen gevangenisstraf. Ook werd hij verdacht van de mishandeling van een caissière op 20 maart. Toen werd hij ook al op winkeldiefstal betrapt, maar wist te ontkomen door de caissière die hem daarop aansprak een vuistslag tegen het lichaam te geven.

De man werd overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij werd ingesloten. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendammer opgemaakt.

Leidschendammer mishandelt stiefmoeder

Een ruzie omtrent het wassen van kleding leidde op donderdag 23 juli tot de aanhouding van een 19-jarige Leidschendammer. De jongen kreeg woorden met zijn 29-jarige schoonmoeder, waarna beiden elkaar wegduwden. Uiteindelijk werd de 19-jarige het zat en gaf hij zijn stiefmoeder een kopstoot.

De vrouw belde de politie en liet zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen. Aldaar bleek dat zij ten gevolge van de kopstoot een gebroken neus had opgelopen. De 19-jarige werd ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. Hij kreeg een proces-verbaal en werd op vrijdag 24 juli geleid voor de rechter commissaris.

Voorburgse mishandeld door Haagse vriend

Een 40-jarige Hagenaar bleek op zondag 26 juli nogal hardleers te zijn. Ondanks eerdere veroordelingen voor huiselijk geweld ging het in de vroege ochtend weer fout. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol.

Na terugkomst van een feestje mishandelde hij zijn vriendin door haar te slaan, schoppen en aan de haren te trekken. De man werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau, alwaar hij in verzekering werd gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij is op dinsdag 28 juli geleid voor de rechter commissaris.

Dure reep

Een 19-jarige Leidschendammer werd op donderdag 23 juli in het winkelcentrum Leidsenhage betrapt op winkeldiefstal. De bedrijfsbeveiliging zag dat de jongen een reep chocolade wegnam en maande de jongen die reep terug te leggen. Omdat hij hieraan niet voldeed werd de Leidschendammer aangehouden. Hij kreeg aan het politiebureau een boete van 150 euro opgelegd.

Illegaal in Nederland

Twee mannen trokken de aandacht van politieagenten, omdat zij op donderdag 23 juli nabij de skatebaan aan de Noordsingel bier zaten te drinken. Beide mannen, in de leeftijd van 35 en 39 jaar werden hierop aangesproken en naar een legitimatiebewijs gevraagd. De 35-jarige man uit Leidschendam kon hieraan voldoen.

Hij verklaarde dat de 39-jarige man uit Frankrijk kwam en tijdelijk bij hem in Leidschendam logeerde. Uit onderzoek bleek dat deze persoon vermoedelijk illegaal in Nederland verbleef. Hij werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Winkeldiefstal

Een 67-jarige Voorburgse nam op donderdag 23 juli twee truitjes weg uit een warenhuis in het winkelcentrum leidsenhage. Toen zij daarmee de winkel verliet ging het poortalarm af. De vrouw werd daarop door de bedrijfsbeveiliging aangehouden. Zij werd ingesloten in het poltiiebureau, alwaar proces-verbaal tegen haar is opgemaakt.

Gesnapt bij vernielen dak school

Oplettende getuigen zagen zaterdag 25 juli twee jongens op het dak van een school aan de Burgemeester Sweenslaan vernielingen aanrichten en belden de politie. De twee jongens, 12 en 14 jaar, uit Leidschendam en Zoetermeer hadden met een mes gaten in de dakbedekking gesneden.

De twee jongens moesten mee naar het politiebureau en kregen in overleg met hun ouders allebei een HALT verwijzing. De schade aan het dak bedraagt ongeveer 600 euro.

Twee vliegen in één klap

Een 42-jarige Leidse automobilist zal zijn inhaalmanoeuvre op zaterdag 25 juli op de Rijksweg A4 nog even niet vergeten. De auto die hij inhaalde bleek een politieauto te zijn. Politieagenten stelden vast dat de Leidenaar met een te hoge snelheid reed. Toen de man werd bekeurd, bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd en dat hij dus niet bevoegd was om een auto te besturen. Ook voor dit feit werd de automobilist bekeurd.

Toen een 31-jarige Leidse passagier daarop het stuur wilde overnemen werd hij ook gecontroleerd en bleek ook deze man in verband met een eerdere veroordeling zijn rijbewijs te moeten inleveren. De politie heeft dit document van de man ingenomen en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijbewijs kwijt

Een 36-jarige Leidschendamse automobilist moest op zondag 26 juli zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 140 km per uur over de N14. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 70 km per uur. De man kreeg ook een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Haagse jongen met geweld beroofd

Een 14-jarige Hagenaar is op zondag 26 juli omstreeks 20.45 uur beroofd van een ring. De jongen fietste op de Mgr. Van Steelaan en werd aangesproken door drie jongens. Toen hij stopte en afstyapte kreeg hij een stomp in het gelaat, waarna de ring van zijn vinger werd getrokken.

Het drietal ging er daarna vandoor in de richting van Den Haag. De politie roept getuigen van deze straatroof op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Heel veel overtredingen

Een 30-jarige Haagse automobilist maakte het op zondag 26 juli wel erg bont. Politieagenten voerden een alcoholcontrole uit nabij het Marianneviaduct. Toen de Hagenaar een stopteken kreeg, veranderde hij van richting en reed hij de Laan van Nieuw Oosteinde op. Hij reed tegen het verkeer in en weigerde zijn auto tot stilstand te brengen.

Uiteindelijk lukte het op de Einddorpstraat te hagenaar tot stoppen te dwingen. Hij bleek niet over een rijbewijs te beschikken, zijn auto was onverzekerd en niet APK gekeurd. De man werd aangehouden en kreeg voor alle overtredingen aan het politiebureau een proces-verbaal.

Veelpleegster aangehouden

Een 54-jarige vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd op zaterdag 25 juli op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. Hoewel de waarde van het gestolen winkelartikel, een bakje salade, slechts 60 eurocent bedroeg werd de vrouw na haar aanhouding in het politiebureau in verzekering gesteld en geleid voor de rechter commissaris.

De vrouw staat bij de politie bekend als veelpleegster. Zij heeft de afgelopen jaar veelvuldig winkeldiefstal gepleegd en had daarbij ook een collectief winkelverbod in het winkelcentrum Leidsenhage.

Uit de krant