Logo hetkrantje-online.nl

KunstKerst op Damlaan

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Het evenement KunstKerst vindt dit jaar voor de eerste keer plaats op de Damlaan te Leidschendam. Kunstkerst is gratis toegankelijk en staat bol van kunstzinnig, cultureel en gastronomisch vermaak.

Zaterdag 19 december om 17:00 uur wordt het evenement officieel geopend door Wethouder Astrid van Baalen. Vanaf dat moment zal er tot 21.00 uur van alles te doen, te luisteren en te zien zijn op de Damlaan in Leidschendam.

Men kan genieten van live muziek, een kunstperformance, kunstinstallaties, warme en koude hapjes, drankjes, verhalenvertellers, ?Idee-shoppers? en diverse andere activiteiten. Bij slecht weer zijn de muziek en de activiteiten binnen. De ?Galerie voor ??n dag? bevindt zich tegenover het podium en is 19 december vanaf 13:00 geopend.

Kunstetalages en ?portret kneden?

Aan de Damlaan zijn dertien etalages omgetoverd tot expositieruimte. Werken van de kunstenaars zullen te koop worden aangeboden in de ?Galerie voor ??n dag?, tegenover het podium. Hier doet Kunstenares Efrat Zehavi een performance.

Toeschouwers worden door haar geportretteerd in klei. Een afbeelding van uw portret krijgt u mee naar huis.Ter hoogte van het postkantoor treedt de Residence Big Band op. Maar ook elders zal er muzikaal vertier zijn. Diverse verhalenvertellers lopen door de Damlaan met de mooiste kerstvertellingen. Verder is er speciaal voor kinderen een fotospeurtocht met een verrassing voor de goede oplossing. Deze is verkrijgbaar bij de Galerie.

Diegenen die niet alleen hun oren en ogen de kost willen geven, kunnen voor een kleine vergoeding een eetpalet kopen en daarmee bij veertien horecapunten een hapje en een drankje ophalen. Het eetpalet kost ? 8,- en is vooraf te bestellen via de website www.leidschendamkunst.nl of op 19 december te verkrijgen bij de ?Galerie voor ??n dag?.

Idee-Shopper en loterij

Wilt u uw creativiteit op de proef stellen? Ga dan aan de slag met de Idee-shopper, een inspiratietas met diverse opdrachten en cadeautjes. De inhoud van de tas zal u stimuleren om creatieve idee?n op te doen. De Idee-Shopper is voorafgaand aan het evenement te verkrijgen via de website www.leidschendamkunst.nl. Op 19 december is de tas te verkrijgen bij de Galerie.

Wanneer die dag verder in de Galerie een lot koopt voor de loterij die ?s avonds plaatsvindt, maakt u kans op het winnen van een designobject, zoals een junior kratstoel van Rietveld. Meer informatie op www.leidschendamkunst.nl.

Meer berichten