Logo hetkrantje-online.nl

Vreugdevuren met jaarwisseling

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - In de gemeente zijn er tijdens de komende jaarwisseling vijf plekken waarop de gemeente vreugdevuren gedoogt.

In Leidschendam zijn dat het President Kennedyplein in de Heuvelwijk en een ponton in de sloot naast de Jan van Galenstraat in de Zeeheldenwijk, en in de kern Stompwijk een ponton in de Stompwijksevaart. In Voorburg het veld achter wijkcentrum Agora aan de Fonteijnenburghlaan en het veld tussen de Prinses Beatrixlaan en de Spinozalaan ter hoogte van de David Klemanlaan.

Met het oog op de veiligheid bij deze vreugdevuren heeft de gemeente met bewoners afspraken gemaakt. Onder andere over de maximale afmetingen van de brandstapels en de materialen die daar op mogen.

Per gedoogvuur zijn er particuliere beveiligers aanwezig die de veiligheid op en rond de vuren in de gaten en er voor zorgen dat schade aan de omgeving zo veel mogelijk beperkt blijft. Deze beveiligers zijn aanwezig vanaf het opbouwen van de brandstapels op oudejaarsdag tot 4 uur nieuwjaarsnacht. Buiten deze vijf plekken zijn vreugdevuren in Leidschendam-Voorburg niet toegestaan.

Brandstapels melden

Ter voorkoming van illegale vreugdevuren kunnen inwoners de (vaak onveilige) opslag van brandbare materialen, die kennelijk bedoeld zijn om tijdens oud en nieuw op een brandstapel te belanden, melden bij het gemeentelijk meld- en informatiecentrum, telefoon 14070. De gemeente zorgt er dan voor dat deze materialen tijdig worden verwijderd.

Meer berichten