Kordaat optreden Voorburgse

wo 16 dec 2009, 11:42 Actueel 0 keer gelezen

Voorburg ? Een 80-jarige Voorburgse kreeg op dinsdag 15 december omstreeks 16.00 uur ongewenst bezoek. Twee mannen verschenen aan de deur van haar woning aan de Prinses Marijkekade. Zij deden zich voor als gascontroleurs.

Toen de vrouw aangaf dat ze de mannen niet vertrouwde, veranderden zij hun rol. Plotseling waren zij werkzaam bij de inbraakpreventie van de gemeente. Omdat dit kennelijk geen indruk maakte bij de Voorburgse deden zij nog een poging.

Zij wilden de deursloten in de woning controleren. De vrouw heeft vervolgens de deur dicht gedaan en de verbouwereerde mannen buiten laten staan. Na thuiskomst van haar echtgenoot heeft zij de politie gebeld.

De politie prijst deze handelswijze van de Voorburgse en adviseert ook andere mensen om niet zomaar een onbekende in de woning toe te laten. Praat met vreemden bij voorkeur via het raam of een intercom. Een deurspion (kijkgaatje) stelt u in de gelegenheid om, nog voordat u de deur opent, te zien wie er bij u heeft aangebeld.

Vraag ook altijd om een legitimatiebewijs en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe of laat de voordeur dicht. Bel altijd de politie bij onraad, ook wanneer men niet bij u binnen is geweest. Dit vergroot de kans op een oplichter te pakken wanneer hij nog in een wijk rondstruint.

Uit de krant