Politie wk 52

vr 18 dec 2009, 18:02 Actueel 0 keer gelezen

Neem vaker een bloemetje mee

Voorburg ? Een bewoner van de Koningin Wilhelminalaan zag op dinsdag 15 december omstreeks 01.30 uur, dat een 41-jarige Leidschendammer zijn tuin inliep. De Leidschendammer had een kniptang bij zich en haalde met behulp van die tang meerdere kunstbloemen uit de tuin weg.

Toen hij doorhad dat betrapt was, ging hij er vandoor in de richting van de Van Wassenaerstraat. Daar stonden politieagenten hem op te wachten. In de zijtassen van zijn fiets troffen zij een hoeveelheid kunstbloemen en de kniptang aan.

De bloemendief werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De bloemen en de tang werden in beslaggenomen.

Kordaat optreden van Voorburgse

Voorburg ? Een 80-jarige Voorburgse kreeg op dinsdag 15 december omstreeks 16.00 uur ongewenst bezoek. Twee mannen verschenen aan de deur van haar woning aan de Prinses Marijkekade. Zij deden zich voor als gascontroleurs.

Toen de vrouw aangaf dat ze de mannen niet vertrouwde, veranderden zij hun rol. Plotseling waren zij werkzaam bij de inbraakpreventie van de gemeente. Omdat dit kennelijk geen indruk maakte bij de Voorburgse deden zij nog een poging.

Zij wilden de deursloten in de woning controleren. De vrouw heeft vervolgens de deur dicht gedaan en de verbouwereerde mannen buiten laten staan. Na thuiskomst van haar echtgenoot heeft zij de politie gebeld.

De politie prijst deze handelswijze van de Voorburgse en adviseert ook andere mensen om niet zomaar een onbekende in de woning toe te laten. Praat met vreemden bij voorkeur via het raam of een intercom. Een deurspion (kijkgaatje) stelt u in de gelegenheid om, nog voordat u de deur opent, te zien wie er bij u heeft aangebeld.

Vraag ook altijd om een legitimatiebewijs en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe of laat de voordeur dicht. Bel altijd de politie bij onraad, ook wanneer men niet bij u binnen is geweest. Dit vergroot de kans op een oplichter te pakken wanneer hij nog in een wijk rondstruint.

Winkeldievegge de cel in

Voorburg ? Een 46-jarige Haagse heeft waarschijnlijk wel spijt van het feit, dat zij op dinsdag 15 december omstreeks 16.15 uur diefstal pleegde in een supermarkt aan de Koningin Julianalaan. De vrouw nam zonder te betalen wat levensmiddelen uit de supermarkt mee, maar werd betrapt door het winkelpersoneel.

Politieagenten hielden haar vervolgens aan. Nadat proces-verbaal tegen de Haagse was opgemaakt, bleek dat zij nog een geldboete van 900 euro moest betalen. De vrouw kon de boete niet betalen en werd overgebracht naar een Huis van Bewaring. Daar zal zij tot na de jaarwisseling moeten doorbrengen.

Winkeldieven betrapt

Leidschendam-Voorburg ? De bedrijfsbeveiliging van een winkel aan de Jasmijnhof betrapte woensdag 16 december om 13.30 uur twee vrouwen op winkeldiefstal. Het stel pakte in de winkel enkele artikelen en liep daarna de winkel uit zonder te betalen. De twee vrouwen werden aangehouden en overgedragen aan de politie.

Geen beltegoed

Leidschendam ? Een 19-jarige Leidse automobilist reed op vrijdag 18 december omstreeks 00.30 uur door, nadat hij op de Veursestraatweg tegen een verkeerslicht voor fietsers was gebotst. De verkeerspaal, waaraan verkeerslichten waren bevestigd, raakte door de aanrijding beschadigd.

De Leidenaar werd korte tijd later door de politie op de Burgemeester Kolfschotenlaan aangetroffen. Zijn auto was zwaar beschadigd. De jonge automobilist verklaarde dat hij de politie wel had willen informeren, maar dat zijn beltegoed op was.

Opvallend was dat hij inmiddels wel zijn verzekeringsmaatschappij had gebeld. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt in verband met het verlaten van een ?plaats ongeval?.

Man verliest vrouw

Leidschendam ? Een 39-jarige Leidschendamse is op donderdag 17 december omstreeks 00.30 uur gewond geraakt bij een val van een fiets. De vrouw zat bij haar 36-jarige echtgenoot achterop de bagagedrager van de fiets.

Op de Johann Sebastiaan Bachlaan ging het mis, toen de vrouw achterover van de fiets viel. Zij kwam met haar achterhoofd op een stoeprand terecht. Het slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Uit de krant