Logo hetkrantje-online.nl

Straten op 1 januari schoon

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeente roept haar inwoners op om na de jaarwisseling de vuurwerkresten op te ruimen. Het voorkomt ernstige vuurwerkongevallen op nieuwjaarsdag en levert bovendien een fris en schoon straatbeeld op.

Met een gezamenlijke inzet zijn alle straten op 1 januari 2010 schoon en vooral veilig. In de vroege ochtend van nieuwjaarsdag trekken ruim twintig medewerkers van Wijkbeheer erop uit om de straten vrij te maken van vuurwerkresten.

Zij doen hun uiterste best die dag de meeste ?weigeraars? van straat te krijgen. Mede dankzij de opruimactie van voorgaande jaren is het aantal ernstige ongevallen op nieuwjaarsdag gehalveerd. Want als er minder vuurwerk op straat blijft liggen dat niet is afgegaan, zijn er ook minder slachtoffers onder kinderen die in de ochtend de straten afstruinen naar die weigeraars.

Samen vegen

De gemeente vraagt haar inwoners een handje te helpen. ?Als iedereen op 1 januari zijn eigen straatje veegt en de vuurwerkresten in de vuurwerkzak of vuilcontainer doet, zorgen we er samen voor dat de hele gemeente veilig en schoon aan 2010 kan beginnen. Het is een kleine moeite en het helpt veel.?

De gemeente heeft hiervoor speciale grote vuurwerkzakken laten maken, die gratis verkrijgbaar zijn bij de gemeentelijke servicecentra in Leidschendam en Voorburg en bij Wijkbeheer (Veurse Achterweg 14 en Einddorpstraat 18).

Plaatselijke vuurwerkverkopers geven de zak mee bij het afleveren van de vuurwerkbestellingen. De volle vuurwerkzak kan in de (grijze) afvalcontainer bij het restafval.

Meer berichten