Logo hetkrantje-online.nl

Stedenband met Konstancin 20 jaar

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Aan het begin van de raadsvergadering werd 14 december een fotokalender aangeboden aan de leden van de raad en het college door de heer J. Kunst, voorzitter van de werkgroep stedenband Konstancin-Jeziorna. Deze kalender is gemaakt ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van de stedenband met Konstancin-Jeziorna op 3 mei 2011.

De stedenband met Konstancin-Jeziorna is 20 jaar geleden ingesteld door de toenmalige gemeenteraad van Leidschendam. Ter gelegenheid van het jubileum heeft de werkgroep stedenband in Leidschendam-Voorburg in samenwerking met de partners in Polen, de fotoclub Leidschendam-Voorburg en de fotoclub F8 in Konstancin-Jeziorna een tweetalige kalender uitgebracht getiteld: 'Band in beeld 1991 - 2011’. Op deze kalender staan foto’s die genomen zijn door leden van beide fotoclubs tijdens hun bezoeken aan Nederland respectievelijk aan Polen. Er is dus sprake van ‘Nederland gezien door een Poolse camera en Polen gezien door een Nederlandse camera’.

De kalender wordt niet alleen aangeboden aan alle raadsleden in de gemeente Leidschendam-Voorburg, maar ook aan die in de Poolse partnerstad. De burgemeesters van beide steden hebben een introductie geschreven bij de kalender, evenals de werkgroepen in Nederland en Polen. Het aanbieden van de kalender vormt de start van een aantal jubileumactiviteiten in 2011.

Meer berichten