Logo hetkrantje-online.nl

Lichtjesavond in Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

FOTO'S Voorburg - Tijdens de traditionele lichtjesavond in de Herenstraat doofden vrijdag 24 december de straatlantaarns doven en elektrische verlichting van de bedrijven en bewoners. Het mooie historische centrum werd weer magisch verlicht door tienduizenden kaarsjes en kinderen met lampionnen.

Er waren veel kraampjes met glühwein, erwtensoep of andere drankjes. Op diverse plaatsen waren lampions voor kinderen te koop. Ook de kraam met kerstmutsen werd goed bezocht. Voor de ingang van de buitenplaats Hofwijck verkocht men een ouderwetse winterdelicatesse: gepofte tamme kastanjes en tevens warme chocolademelk en glühwein.

Toch was het iets rustiger dan andere jaren. De oorzaak was misschien de koude en de sneeuw. Binnen in de Oude Kerk was stemmige orgelmuziek te horen. In de Franse Kerk zong een zangeres kerstliederen. Leuk was ook de zingende Kerstman, die cadeautjes uitdeelde aan de kinderen. Vlakbij de Oude Kerk vertolkte een zangeres kerstliederen, zich daarbij begeleidend op haar accordeon. Foto’s: Ot Douwes

Klik hier voor meer foto's

Meer berichten