De wethouders zitten stevig in het zadel. foto: PR
De wethouders zitten stevig in het zadel. foto: PR

College hoeft (nog) weinig te vrezen

Actueel 66 keer gelezen

Voorburg - De gemeente ligt momenteel behoorlijk onder vuur. Wethouders en burgemeester Van der Sluis moeten zich onder meer verdedigen met betrekking tot het horeca-beleid en het CBS-gebouw. De vraag is hoe sterk de oppositie de komende weken zal zijn om er voor te zorgen dat er serieus dingen gaan veranderen.

Door Bart Bakker

Het altijd actieve Gemeentebelangen heeft de laatste tijd weinig steun ondervonden van al haar acties. Het College zit dan ook nog steeds stevig in het zadel. D66, PvdA en VVD schermen logischerwijs wel enigszins hun eigen wethouders af. Toch was het opmerkelijk dat de ondernemers uit het CBS-gebouw, relatief gezien, vrij massaal afgelopen week de weg naar de raadsvergadering vonden om in te spreken. Het komt tenslotte zelden voor dat er op last van de brandweer niet meer mensen in mochten.

Wel heeft het College imagoschade opgelopen. Zo meldde de Telegraaf deze week dat er wel degelijk een schadevergoeding van 5000 euro voor het misgaan met een vergunning van de ijssalon, was uitgekeerd. Hoe gaat dit nu verder? En hoe serieus worden de opmerkingen van de ondernemers uit het CBS-gebouw genomen? Burgemeester Hans van der Sluis is momenteel niet al te populair. Terecht of onterecht? Stuur hierover uw mening naar onze redactie.

En niet te vergeten de horeca-ondernemers, waar het vuurtje van onvrede nog altijd brand. Waarom gaan de fracties zelf niet bij hen langs voor een interview. De meeste simpele vraag is: hoe verging de samenwerking met de gemeente?

Momenteel bereiken mij berichten dat de precario-belasting, die ondernemers betalen niet geheel gelijk is getrokken. Hierbij moet worden gedacht aan een winkeluitstalling en allerlei andere voorwerpen die op straat te vinden zijn. Ook het terras van een café valt er onder. Minder bekend is dat ook voor erkers, luifels en andere uitbouwsels aan bedrijfspanden de belasting is verschuldigd. Waarom betaalt de ene ondernemer een hogere belasting per vierkante meter dan de andere? Een interessante vraag die uitnodigt voor verder journalistiek onderzoek.

 

 

 

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant