Peter van Ostaijen, vierde van links, moet van Gemeentebelangen vertrekken.
Peter van Ostaijen, vierde van links, moet van Gemeentebelangen vertrekken.

Vertrouwen in wethouder opgezegd

Actueel 80 keer gelezen

Leidschendam - De fractie van Gemeentebelangen is verbijsterd door het optreden van wethouder Van Ostaijen van Economische Zaken ten aanzien van de sluiting van het CBS-gebouw.

Bij de raadsvergadering meldde hij samen met de Kamer van Koophandel en het MKB Leidschendam-Voorburg het initiatief te hebben genomen om de CBS-ondernemers te helpen. Daarnaast zou hij aanwezig zijn bij de informatiedag voor deze ondernemers. Het blijkt echter dat dit initiatief helemaal niet van de wethouder afkomt en dat hij ook niet aanwezig was. De fractie van Gemeentebelangen heeft nu genoeg van voortdurende gedraai van de wethouder en zal hem bij de raadsvergadering van dinsdag 14 februari aanstaande ter verantwoording roepen.

Fractievoorzitter Hans Peter Klazenga vind het onbegrijpelijk hoe wethouder Van Ostaijen ook in het CBS-dossier weer opereert. “Hij wist dat het voormalige CBS-gebouw op 1 februari zou worden gesloten, maar heeft concreet voor de CBS-ondernemers niets gedaan. Tijdens de raadsvergadering bleef hij steken in algemene opmerkingen over de economie in de gemeente Leidschendam-Voorburg en begon vervolgens over het initiatief van de gemeente samen met KvK en het MKB-LV. Hij zou de CBS-ondernemers de volgende dag ook gaan bezoeken. Dat bleek dus allemaal niet waar. Zelfs een bericht van verhindering kon er nog niet bij hem af in de richting van de CBS-ondernemers.”

Voor de fractie van Gemeentebelangen is de maat nu vol. Klazenga: “Bij het dossier Rotterdamsebaan heeft hij al een keer niet op lopen letten in een overleg met Den Haag; daar moet nu zelfs een politiek zwaargewicht als Klaas de Vries als bemiddelaar optreden. Ook het Platform Economie in de gemeente leidt niet tot concreet resultaat. Verder heeft het meer dan een jaar geduurd voordat we eindelijk helderheid kregen wanneer het Herziene Woningbouwprogramma af zou zijn.”

Klazenga is vooral bezorgd over de positie van de gemeente in belangrijke dossiers zoals de Rotterdamsebaan en de vorming van de Metropoolregio. “Economie is door de gemeenteraad benoemd als een speerpunt voor Leidschendam-Voorburg in de te vormen Metropoolregio. Met deze wethouder die van de ene misser naar de andere misser gaat, lopen we als gemeente gewoon te veel risico. We hebben daar een krachtige wethouder voor nodig, die niet alleen oog heeft voor het ondernemerschap in onze gemeente, maar ook in regionaal verband serieus wordt genomen. Gemeentebelangen heeft daar met deze wethouder geen vertrouwen meer in.”

De positie die Gemeentebelangen nu inneemt hangt ook samen met het verstrekken van informatie door het college. Klazenga: “Gemeentebelangen heeft afgelopen donderdag gevraagd of wethouder Van Ostaijen de dag ervoor wel of niet aanwezig was in het CBS-gebouw. Dat is een vraag die toch met een simpel ‘ja’ of ‘nee’ valt te beantwoorden. Niet voor deze wethouder of dit college: dinsdag aanstaande krijgen we daar pas formeel antwoord op.” Gemeentebelangen heeft aan de burgemeester (in zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad) daarom gevraagd om eens een keer voor de belangen van de gemeenteraad op te komen in plaats van zijn oren steeds naar het belang van het college te laten hangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant