Gemeentebelangen zet zijn geloofwaardigheid op het spel als blijkt dat de aanval op wethouder Van Ostaijen geen fundament heeft. foto: Bart Bakker
Gemeentebelangen zet zijn geloofwaardigheid op het spel als blijkt dat de aanval op wethouder Van Ostaijen geen fundament heeft. foto: Bart Bakker

Moet wethouder Van Ostaijen opstappen?

Actueel 62 keer gelezen

Leidschendam - De grote vraag is of er dinsdagavond daadwerkelijk politieke maatregelen tegen wethouder Peter van Ostaijen worden genomen. De fractie van Gemeentebelangen heeft nu genoeg van het voortdurende gedraai van de wethouder en zal hem bij de raadsvergadering van dinsdag 14 februari aanstaande ter verantwoording roepen. Maar wat voor effect zal dit hebben?

Door Bart Bakker

Ten eerste heeft deze wethouder dus bijzonder onhandig gecommuniceerd. Natuurlijk had hij aanwezig moeten zijn bij een bijeenkomst van de ondernemers in het CBS-gebouw. Of als hij een goede reden had om niet te komen, had er iemand anders van het College kunnen komen. Tevens schijnen er onwaarheden te zijn verteld en ook in andere kwesties zou deze wethouder niet goed hebben opgetreden. Kortom, kennelijk beheerst Peter van Ostaijen niet de kwaliteit om niet in een bepaalde situatie terecht te komen. Dan wordt het vervolgens een optelsom.

Er worden door Gemeentebelangen in elk geval zware (politieke) beschuldigingen geuit. Fractievoorzitter Klazenga in zijn persbericht:  “Bij het dossier Rotterdamsebaan heeft hij al een keer niet op lopen letten in een overleg met Den Haag; daar moet nu zelfs een politiek zwaargewicht als Klaas de Vries als bemiddelaar optreden. Ook het Platform Economie in de gemeente leidt niet tot concreet resultaat. Verder heeft het meer dan een jaar geduurd voordat we eindelijk helderheid kregen wanneer het Herziene Woningbouwprogramma af zou zijn.”

Ik ben dan ook heel benieuwd naar de antwoorden van het College. Als blijkt dat deze politieke aanval makkelijk te verdedigen is, dan heeft Gemeentebelangen zijn eigen geloofwaardigheid op het spel gezet. Mocht echter blijken dat het antwoord van het College ontoereikend is, dan rest deze wethouder niets anders dan op te stappen.

Kortom, het wordt dinsdagavond een interessante politieke discussie. Uiteraard houdt onze redactie u dinsdagavond via deze website op hoogte.

 

 

 

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant