De gemeente neemt geen halve maatregelen. foto Het Krantje
De gemeente neemt geen halve maatregelen. foto Het Krantje

Ontruiming CBS-gebouw komt er aan....

Actueel 94 keer gelezen

Voorburg - De gemeente kwam vanmiddag met een opvallend persbericht. "Het college heeft een zogeheten sluitingsbevel afgegeven voor het voormalige CBS-gebouw in Voorburg. In het brandveiligheidsonderzoek van afgelopen week adviseert de regionale brandweer om onmiddellijk te starten met ontruimen zodat het gebouw op 1 maart 2012 definitief leeg is", aldus een woordvoerder.

Het persbericht luidt verder als volgt: "Openhouden na die datum acht de brandweer onverantwoord. Met het afgeven van het sluitingsbevel per 1 maart 2012 volgt het college het advies van de brandweer. Om de veiligheid van de "bewoners" tot de ontruiming te waarborgen moeten per direct alle (nood)uitgangen in orde zijn en moeten twee gekwalificeerde brandwachten in het pand aanwezig zijn zolang er mensen in het pand zijn".

De gemeentewoordvoerder: "Wat gebeurt er met de ondernemers? De gemeente is niet verantwoordelijk voor de herhuisvesting van de ondernemers en kunstenaars die nu in het CBS-gebouw huizen. Dat is de eigenaar van het pand: het RijksVastgoed- en OntwikkelingsBedrijf (RVOB), samen met de verhuurder, Camelot. Het RijksVastgoed- en OntwikkelingsBedrijf heeft na aandringen van de gemeente aangegeven vervangende ruimte te zoeken voor de ondernemers en kunstenaars die nog geen onderkomen hebben gevonden. Er zijn alleen in Leidschendam-Voorburg geen leegstaande bedrijfspanden voorhanden met even lage huurprijzen als in het voormalige CBS-gebouw".

"Correspondentie sinds 2009 In antwoord op vragen heeft het college alle correspondentie met allerlei partijen over het gebruik van het ex-CBS-gebouw en het brandweerrapport naar de raad gestuurd. De correspondentie dateert van maart 2009. Door voortdurend contact te houden met alle verantwoordelijke partijen doet de gemeente wat zij kan om hier haar rol te spelen. Het is alleen niet mogelijk om op de stoel van makelaar of ontwikkelaar te gaan zitten: de gemeente heeft geen panden in bezit, en hier is ook geen geld voor beschikbaar in de gemeentelijke begroting".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant