Wethouder Van Ostaijen, tweede van links, heeft een behoorlijke deuk in zijn imago opgelopen.
Wethouder Van Ostaijen, tweede van links, heeft een behoorlijke deuk in zijn imago opgelopen.

Wethouder heeft imagoprobleem

Actueel 88 keer gelezen

Voorburg Een groot aantal ondernemers van het CBS-gebouw blijft nog altijd bijzonder boos op wethouder Van Ostaijen, die gisteravond een motie van wantrouwen overleefde. De kern van hun boosheid zit vooral in het feit dat ze een maand van te voren hebben gehoord dat het gebouw ontruimd gaat worden. De tachtig ondernemers blijven hierover vol onbegrip zitten.

Door Bart Bakker

De kern van het hele verhaal is (wederom) de communicatie van de gemeente. Waar eerst tal van horeca-ondernemers hun onvrede uitten over de communicatie met ambtenaren, daar is het ditmaal de wethouder zelf die hiermee onder vuur ligt. Een aantal fracties vindt nota bene dat hij hierin een onvoldoende heeft gehaald.

De Kamer van Koophandel speelt een opvallende rol in dit geheel. Tijdens dit debat kwam ter sprake dat ze tijdens een overleg met de wethouder weg waren gelopen en dat ze een persbericht hebben verstuurd waar de wethouder op z’n zachts gezegd niet blij mee was.

Maar na het debat blijft alles voor de ondernemers zoals het was. Ze moeten er gewoon op korte termijn uit en moeten snel een andere locatie vinden. Dit kost in elk geval omzet en er moeten voor een nieuwe locatie kosten worden gemaakt. Als ze dit veel eerder hadden geweten, dan hadden ze hierop kunnen anticiperen.

Van Ostaijen heeft in elk geval een electoraal probleem opgelopen bij deze ondernemers en hun achterban. Hetzelfde gold voor burgemeester Van der Sluis die tijdens zijn betoog vanaf de publieke tribune een paar keer werd uitgelachen. Het College moet dan ook oppassen dat al deze zaken geen optelsom worden. Ik merk dat steeds meer ondernemers sommige leden van het College niet serieus nemen. In het bedrijfsleven was het nog maar de vraag geweest of ze na een aantal aantoonbare missers hun baan zouden hebben behouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant