Het wordt op de A4 steeds onveiliger. foto Het Krantje
Het wordt op de A4 steeds onveiliger. foto Het Krantje

Ongevallenregen op de A4

Actueel 62 keer gelezen

Leidschendam - Na een ware stortvloed aan aanrijdingen moest het verkeer op de A4 tussen Delft en Amsterdam rekening houden met ernstige vertraging. Ook op de A44 ging het helemaal mis. Vrijdagochtend gebeurde er in korte tijd in beide richtingen op de A4 maar liefst drie ongevallen; terwijl ook op de alternatieve A44 een ernstig ongeval gebeurde.

 

In eerste instantie was het raak op de A4 richting Amsterdam. Tussen Leidschendam en Zoeterwoude-Dorp werden twee rijstroken afgesloten rond 11:00 uur een vrachtwagen en twee personenauto’s met elkaar in botsing kwamen. Meerdere inzittenden zouden bekneld zijn geraakt in hun voertuigen. Achter het ongeval ontstond direct een lange file van 5 kilometer.

Dit file kon worden vermeden door vanaf het knooppunt Prins Clausplein via Wassenaar en de A44 richting Amsterdam te rijden. Helaas ging het bij Wassenaar-Zuid op de N44 ook helemaal mis. Twee personenauto's kwamen om 11:30 uur met elkaar in botsing. Ook hier moest de brandweer er aan te pas komen om betrokkenen hun voertuig te knippen. De volledige N44 werd afgesloten bij Wassenaar-Zuid. Eindeindelijk kon het verkeer om 14:00 uur pas weer gebruik maken van de rijbaan. Dit leverde files op in heel Wassenaar, omdat veel weggebruikers alternatieve routes zocht op het onderliggende wegennet.

Alsof dat nog niet genoeg was ging het zelfs twee keer mis op de A4 richting Delft. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zou er bij één van de ongevallen een brommobiel in botsing zijn gekomen met een vrachtwagen. Even verderop, ter hoogte van Zoeterwoude-Dorp konden twee automobilisten elkaar niet meer ontwijken en kwamen op de rechterrijstrook tot stilstand. Deze moest dan ook worden afgesloten.

Op de A4 stonden tussen 12:00 uur en13:00 uur in beide richtingen lange files. Zowel weggebruikers richting Amsterdam, als het verkeer richting Delft moest rekening houden met meer dan een half uur extra reistijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant