Zo moet Damplein uiteindelijlk gaan worden. foto: PR
Zo moet Damplein uiteindelijlk gaan worden. foto: PR

Damplein vier weken dicht

Actueel 20 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Het Damplein zal tot en met 9 maart in één richting totaal zijn afgesloten.

De actuele stand van zaken staat op www.leidschendamcentrum.nl.

Als men pas later kan starten, loopt de geplande periode uiteraard uit. Vooralsnog is de onderstaande planning van kracht. Als de weersomstandigheden het toelaten, zal het Damplein in Leidschendam van 13 februari tot en met 9 maart in één richting totaal zijn afgesloten.

Dit is nodig voor de laatste fase van de herinrichting van het Damplein en omgeving. Op het Damplein, de straat die naar de sluisbrug loopt, komen gebakken klinkers in de trottoirs en asfalt in de rijbaan. Ook komt er verlichting en straatmeubilair, zoals prullenbakken en fietshekjes.

Voor dit werk moet het Damplein vier weken dicht voor verkeer richting Leidschendam-Zuid. Voor voetgangers (en fietsers met de fiets aan de hand) zijn woningen en winkels op het plein gewoon bereikbaar. Verkeer vanuit Leidschendam-Zuid heeft zo goed als geen last van de werkzaamheden. Tijdens de afsluiting is er een omleiding voor het verkeer richting Leidschendam-Zuid van kracht. Het verkeer komende vanaf de Damlaan wordt omgeleid via de Zaagmolenstraat. Automobilisten kunnen dus niet rechtsaf via het Damplein naar de sluisbrug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant