Jami staat nog steeds in de publiciteit. foto: PR
Jami staat nog steeds in de publiciteit. foto: PR

Ehsam Jami doet weer eens van zich spreken

Actueel 61 keer gelezen

Voorburg - De lokale oud-PvdA-politicus Ehsam Jami uit Leidschendam-Voorburg gaat een aangifte bij de politie voorbereiden tegen shariageleerde Haitham al-Haddad.

Door Bart Bakker

De Voorburger was vrijdagavond in het Amsterdamse debatcentrum De Balie. Al-Haddad zou hebben opgeroepen afvallige moslims te doden. In het Arabisch zou Jami door andere bezoekers van het debat zijn uitgemaakt voor afvallige. Aanwezige aanhangers begroetten gevatte opmerkingen van de shariageleerde met luid applaus.  Vervolgens is de discussie, waarbij ook politie in de zaal was,  behoorlijk uit de hand gelopen. Na afloop van de bijeenkomst is er een dreigende sfeer ontstaan rond Jami. 

De lokale ex-politicus uit Leidschendam-Voorburg werd in 2007 landelijk bekend toen hij een comité oprichtte voor mensen die zich afkeren tegen het moslimgeloof. Vervolgens stroomden de bedreigingen binnen, waardoor hij enige tijd beveiliging kreeg. Af en toe haalt hij nog steeds het nieuws,  zoals hedenochtend bekend werd. Politiek gezien wordt de Voorburger echter nog nauwelijks serieus genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant