DeCBS-affaire vraagt om een diepgaand politiek onderzoek. foto: Het Krantje
DeCBS-affaire vraagt om een diepgaand politiek onderzoek. foto: Het Krantje

Sluiting voormalig CBS krijgt een staartje

Actueel 54 keer gelezen

Voorburg - Tijdens de afgelopen raadsvergadering bleek dat het voormalige CBS-gebouw in Voorburg niet open kon blijven in verband met de brandveiligheid. Wethouder Van Ostaijen van Economie en Werkgelegenheid kreeg wel een onvoldoende van de gemeenteraad voor het uitblijven van zijn actie om alternatieven voor de CBS-ondernemers te vinden.

Naar nu is gebleken heeft de gemeente indirect wel een (beperkt) aantal CBS-ondernemers geholpen. De fractie Gemeentebelangen vraagt zich af waarom de wethouder dat niet tijdens de raadsvergadering heeft gemeld.

“Wethouder Van Ostaijen (CDA) stond onder grote druk van de raad nadat was gebleken dat zijn eerdere positieve verhalen over al zijn acties om de CBS-ondernemers te behouden met een grote korrel zout moesten worden genomen,” aldus Frank Rozenberg van Gemeentebelangen. “Het bijzondere is dat met de sluiting van het CBS-gebouw ook een bedrijfsverzamelruimte wordt geopend in het Damcentrum, waar een beperkt aantal CBS-ondernemers goed onderdak kan vinden. Hiervoor zou, als onze informatie juist is, door de VOF Leidschendam-Centrum waarin de gemeente voor 50% in participeert, een huurovereenkomst zijn gesloten. De wethouder heeft daar niets van gezegd tijdens de raadsvergadering. Ik vind dat vreemd, omdat hij hiermee in de gemeenteraad nog een beetje begrip voor zijn optreden had kunnen kweken. Het lijkt er bijna op dat wethouder Houtzager (VVD) die namens de gemeente in de VOF zit, het niet nodig vond om zijn college wethouder hierover te informeren.”

Naar aanleiding van het bovenstaande heeft de fractie Gemeentebelangen de volgende schriftelijke vragen aan het college gesteld:

Is het juist dat de gemeente Leidschendam-Voorburg dan wel de VOF Leidschendam-Centrum recentelijk een pand of panden in Leidschendam-Centrum heeft verhuurd ten behoeve van de huisvesting van meerdere zzp-ers?Is de komst van een dergelijk verzamelgebouw aan de orde geweest in het college?Heeft wethouder Houtzager als vertegenwoordiger van de gemeente in de VOF de komst van het verzamelgebouw gemeld aan zijn collega wethouder Van Ostaijen?Zo nee, waarom niet? Wethouder Houtzager wist toch dat hij hiermee zijn collega Van Ostaijen gedeeltelijk zou kunnen helpen in de discussie die met hem over zijn onvoldoende optreden rond het behoud van de CBS-ondernemers in de gemeenteraad is gevoerd?Zo ja, waarom heeft wethouder Van Ostaijen dit niet gemeld aan de raad?

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant