De optocht was een succes in Stompwijk. foto: PR
De optocht was een succes in Stompwijk. foto: PR

Kritiek op wethouder tijdens carnaval

Actueel 68 keer gelezen

Stompwijk - Afgelopen weekeinde was het zover, eindelijk kon het carnaval in Stompwijk van start gaan. In deze periode heet het kleine dorp Gaandrië, maar is dan groots in het carnaval. Het startsein werd in de ochtend gegeven nadat Prins John II en Page Wendy de gebruikelijke carnavalshamer uit handen van ‘Stompwijk’ wethouder Van Ostaijen mochten ontvangen.

De rollen werden omgedraaid, Prins John zwaaide de scepter en B & W mocht een aantal kritische kanttekeningen aanhoren over het beleid van afgelopen jaar. De erbarmelijke toestand en afsluiting van de Stompwijkseweg creëerde was hier een voorbeeld van en gaf ook in de middag veel problemen voor de organisatie van de carnavalsstoet. De eerder in Leidschendam deelnemende carnavalskarren moesten via Zoetermeer weer terug naar hun Gaanders dorp wat logistiek gezien veel problemen veroorzaakte.

Uiteindelijk werd om 14.00 uur het startsein gegeven met de optocht voor een schitterende carnavalsmiddag, die gelukkig droog bleef maar wel koud was door de harde wind. Dit weerhield de Gaanders bevolking niet om het feest uitbundig te vieren. Gezelligheid stond hoog in het vaandel en iedereen had veel plezier en lol. Opvallend was de kwaliteit van de deelnemende groepen, kosten noch moeite had men gespaard om een mooie carnavalskar te maken. De stoet ging langzaam door het dorp heen en iedereen genoot met volle teugen van het feest waarin een klein dorp groots kan zijn. Bij Het Blesse Paard stond Blaaskapel de Zwiebels te spelen en werd die middag de eerste polonaise al vroeg ingezet.

Uiteindelijk sloot de laatste Booming groep kar van de Keihappers, het kruispunt bij de Meerlaan af om het startsein te geven voor het aansluitende straatcarnaval. Deze mannen maken het feest compleet met hun buitengewone mooie kar en goede Deejays. Menig polonaise werd er buiten op straat gelopen met jong en oud. Later in de middag reikte Prins John en Page Wendy de Overal “Dorstig Hert’ wisseltrofee uit aan de winnaars, ‘De vage Farmers’ die de mooiste kar hadden van de optocht.

In de avond begon al vroeg in Party Herberg Het Blesse Paard het gekostumeerde bal van De Gaanders. Het dak ging er deze avond van af, waar alles in het teken stond van de leut en de gein. Iedereen was schitterend verkleed in het motto ‘Speel-goed’ wat deze avond centraal stond. Tot in de kleine uurtjes ging het carnavals feest door die in Stompwijk uitbundig werd gevierd. Prins John en Page Wendy gingen voorop in de polonaise maar later op de avond lukte dat niet meer daar de ruimte te beperkt hiervoor was.

Komende dinsdag zal om 21.00 uur in Het Blesse Paard het slotbal plaats vinden als afsluiting van het carnavals weekeinde in Stompwijk. Alvorens Prins John afstand neemt van zijn attributen, zal er een concert plaats vinden van Andrea Hazes om 22.30 uur. Daarna zal met ondersteuning van de ‘Blaasbalgen’ uit Leidschendam het carnavalsseizoen gesloten worden en zal het dorpje weer terug keren in normale toestand en trots kan zijn op alle inzet en in spanning van iedereen die met het dorp een band heeft

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant