Een gerestaureerde pot van 3000 voor Christus. foto: PR
Een gerestaureerde pot van 3000 voor Christus. foto: PR

Expositie van vondsten van de Frekeweg

Actueel 107 keer gelezen

Leidschendam - Ter gelegenheid van de onthulling van het stadsbaken over de Vlaardingen-cultuur in de wijk Prinsenhof op donderdag 26 januari jl. heeft de Archeologische Werk­groep Leidschendam-Voorburg in de locatie Leidschendam (Fluitpolderplein 12) van de Bibliotheek aan de Vliet een vitrine ingericht met vondsten van de Vlaardingen-cultuur.

De expositie toont vondsten die in 2006 en 2008 zijn gedaan aan de Frekeweg in Leidschendam. Ook is een mooi versierd fragment van een bakplaat tentoongesteld dat begin jaren ’60 van de vorige eeuw bij de bouw van het Diaconessenhuis in Voorburg is gevonden.

Steentijd

De mensen van de Vlaardingen-cultuur leefden in de laatste fase van de steentijd, het Neolithicum, onder meer op de strandwallen en op kreekruggen langs riviertjes. Zij hielden vee en bewerkten kleine akkertjes. Daarnaast deden zij aan visvangst en joe­gen op wild en vogels.

3000 voor Christus

Blikvanger van de expositie vormen een grote en een kleine gerestaureerde pot uit omstreeks 3000 voor Christus. Verder zijn er vuurstenen, schrabbers, botten en ver­schillende typen aardewerkscherven te zien.

De expositie is tijdens openingstijden tot begin april te zien in de bibliotheek. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant