De Portugese leerlingen voor het Veurs College. foto PR
De Portugese leerlingen voor het Veurs College. foto PR

Portugese leerlingen bezoeken Veurs Voorburg

Actueel 58 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen week was een speciale week voor een aantal leerlingen van Veurs Voorburg. Zij hadden bezoek van leerlingen uit Leiria, een stadje ongeveer 150 km ten noorden van Lissabon. Al een aantal jaren vinden er uitwisselingen plaats tussen de school in Leiria en Veurs Voorburg.

Overdag volgden zowel de leerlingen gezamenlijk een speciaal programma. Zo bezochten zij onder andere Amsterdam, Den Haag, Delft en Leiden. Ook brachten zij op de fiets een bezoek aan De Drie Molens in Leidschendam en vervolgens naar de schaatsbaan gaan bij Leidsenhage om daar, wellicht voor het eerst, op de schaats te staan. Daarnaast volgden de leerlingen een aantal lessen op school.

De avonden en nachten brachtten de Portugese leerlingen door bij de Nederlandse families. In het begin was dat best spannend maar al snel werd het ijs gebroken en voelden ze zich al snel thuis.

Het bezoek werd afgesloten met een feest op school. De ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg bereidden allen een maaltijd en we gebruikten deze gezamenlijk in het restaurant van de school. Ieder jaar is de afsluiting een gezellig feest waar veel gelachen maar ook gehuild wordt. Na een week met elkaar te hebben doorgebracht, ontstaan hechte vriendschappen en het afscheid is vaak moeilijk. Dit jaar was het niet anders......

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant