Voorlopig kunnen de ondernemers blijven. foto: Het Krantje
Voorlopig kunnen de ondernemers blijven. foto: Het Krantje

Ondernemers toch langer in CBS-gebouw

Actueel 95 keer gelezen

Voorburg - De eigenaar van het voormalige CBS-gebouw, het Rijks Vastgoed en OntwikkelingsBedrijf (RVOB), is bereid om de laagbouw van het gebouw twee maandenlanger open te houden om tijdelijk onderdak te bieden aan kunstenaars enondernemers

Met de laagbouw wordt het deel waar voorheen Het Telraam zat bedoeld. Het langer openhouden van de voormalige kinderopvangruimte geeft ondernemers enkunstenaars meer tijd om vervangende bedrijfs- en atelierruimte te zoeken .Om dit mogelijk te maken heeft het college de bestuursdwang aangepast: het CBS-gebouw moet nog steeds per 1 maart 2012 leeg zijn, met uitzondering van de laagbouw.

Zoals in het regionale brandweerrapport van 10 februari staat vermeld isdat deel volledig brandwerend afgesloten van de rest van het pand en voldoet daarmeeaan de brandveiligheidseisen. Het hele gebouw, en dus ook de laagbouw, moet op 1 mei2012 (klopt dit?) helemaal leeg zijn. Met het RVOB is ook gesproken over de lijst van gebruikers van het CBS-gebouw.Verhuurder Camelot heeft nog steeds geen lijst kunnen overleggen aan eigenaar RVOBen aan Leidschendam-Voorburg.

Zonder deze lijst is het niet mogelijk een betrouwbareinschatting te geven van het aantal gebruikers dat nog onderdak zoekt.Met het tijdelijk verlengen van het gebruik van het voormalige CBS-gebouw heeft hetcollege voldaan aan het eerste punt van de raadsbrede motie van 14 februari.

Inmiddels hebben verschillende organisaties gebouwen aangeboden die kunnen dienenals vervangende ruimte voor de ondernemers en kunstenaars. Er is een werkgroep van ambtenaren geformeerd die met spoed kunnen bepalen of deze locaties in aanmerkingkomen voor een gebruiksvergunning. Het gaat dan om zaken als bestemming, toekomstiggebruik, kosten, eigenaarschap en brandveiligheid.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant