Gemeentebelangen opent de aanval op wethoude Rensen. foto: Bart Bakker
Gemeentebelangen opent de aanval op wethoude Rensen. foto: Bart Bakker

Judoclub in houdgreep college.

Actueel 52 keer gelezen

Leidschendam - Gemeentebelangen is zeer verbaasd over het feit dat judoclub Shi-Han en de Voorburgse Schaakvereniging al per 2012 geen subsidie meer voor hun jeugdactiviteiten ontvangen. In juni 2011 heeft de gemeenteraad besloten dat de subsidie voor jeugdleden voor alle sportverenigingen zal worden gestopt. I

In 2012 ontvangen de verenigingen nog het volledige bedrag en daarna wordt de subsidie in twee jaar tijd afgebouwd naar nul. Tijdens de laatste commissievergadering Maatschappelijke Activiteiten in januari gaf wethouder Rensen aan dat beide verenigingen al in 2012 geen subsidie meer ontvangen, omdat deze verenigingen korter dan drie jaar subsidie voor hun jeugdactiviteiten hebben ontvangen. Beide verenigingen hebben daar bezwaar tegen aangetekend bij de gemeente. Dit bezwaar is recentelijk afgewezen.

Walter Rosbenders, raadslid van Gemeentebelangen: “Het is zeer vreemd dat beide verenigingen geen subsidie meer ontvangen. Het gaat om aardige bedragen die de beide verenigingen goed kunnen gebruiken, maar waar ze ook recht op hebben.” Op verzoek van Gemeentebelangen heeft het college voor de Voorjaarsnota 2011 een overzicht gestuurd met de toekomstige subsidiebedragen voor onder andere sportverenigingen. Op deze lijst staan ook de bedragen voor Shi-Han en de Schaakvereniging Voorburg. Rosbenders: “Volgens Gemeentebelangen maakt de door ons gevraagde subsidielijst integraal onderdeel uit van de besluitvorming over de Voorjaarsnota 2011. Wij mogen er dus vanuit gaan dat het college dit ook uitvoert als de raad in meerderheid dat besloten heeft. Door de subsidie nu al te staken houdt het college op deze manier de judoclub in de houdgreep en zet het de schaakvereniging schaakmat.”

Gemeentebelangen gaat in de komende vergadering van de commissie Maatschappelijke Activiteiten van 5 maart aanstaande hierover nadere vragen stellen aan wethouder Rensen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant