Chico de Miranda van Gemeentebelangen stelt vragen over de 30 kilometer zones. foto: PR
Chico de Miranda van Gemeentebelangen stelt vragen over de 30 kilometer zones. foto: PR

Veilige 30 km-zones in Leidschendam-Voorburg?

Actueel 76 keer gelezen

Leidschendam - Uit recent onderzoek van het AD naar het aan de maximale snelheid houden van bestuurders in 30 km-zones, blijkt dat 92 procent van de bestuurders de maximumsnelheid van 30 km aan zijn laars lapt. De fractie van Gemeentebelangen vraagt zich naar aanleiding hiervan af hoe de situatie in Leidschendam-Voorburg is.

“Het is mij al vaker opgevallen dat automobilisten in 30km-zones harder rijden dan is toegestaan. Dat het 92% is, vind ik heel erg. Als dat percentage ook in Leidschendam-Voorburg van toepassing is, maak ik me grote zorgen over de verkeersveiligheid, zeker voor spelende kinderen in deze zones”, aldus Chico de Miranda van Gemeentebelangen.

De fractie van Gemeentebelangen heeft aan de Wethouder Van Ostaijen (CDA) gevraagd hoe het staat met de verkeersveiligheid en snelheidsovertredingen in 30km-zones in Leidschendam-Voorburg.

“We zijn vooral ook benieuwd naar het percentage overtredingen; welke percentage de wethouder acceptabel vindt en wat de wethouder gaat doen als het percentage voor hem onacceptabel is.”

Naar aanleiding van het bovenstaande heeft de fractie Gemeentebelangen de volgende schriftelijke vragen aan het college gesteld:

1) Hoeveel 30 km-zones zijn er in Leidschendam-Voorburg en waar zijn deze gelegen?

2) Met welk doel zijn deze 30 km-zones ingericht?

3) Hoe vaak wordt er in 30 km-zones op snelheid gecontroleerd en door wie?

4) Heeft het college een overzicht van het aantal controles op snelheid in de 30 km zones in de periode 2010-2011?

5) Heeft het college een overzicht van het aantal snelheidsovertredingen in de 30 km zones in diezelfde periode?

6) Heeft het college een overzicht van aanrijdingen met schade en/of letsel in de periode 2010-2011 in de 30 km-zones?

7) Ziet het college in het onderzoek van het AD en/of de beantwoording van voorgaande vragen aanleiding om de snelheidscontroles in 30 km-zones te intensiveren en/of andere maatregelen te nemen die de overschrijding van de maximumsnelheid in 30 km zones tegengaan? Zo nee, waarom niet? Zo ja, welke stappen gaat het college daartoe zetten?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant