Kinderen in de publiciteit bezorgen ouders een hoop kopzorgen. foto: PR
Kinderen in de publiciteit bezorgen ouders een hoop kopzorgen. foto: PR

'Mamma weet alles'

Actueel 57 keer gelezen

Den Haag - Het Centrum Jeugd en Gezin Leidschenveen-Ypenburg start in samenwerking met Stichting ‘Mamma weet alles’ een nieuwe netwerkgroep voor ouders met pubers op maandag 5 maart.

Stichting ‘Mamma weet alles’ is in heel Nederland actief met het starten van gespreksgroepen voor ouders met pubers. Deze groepen zijn geliefd bij ouders van brugklassers. Niet alleen voor kinderen is de overgang naar het voortgezet onderwijs groot, maar ook ouders hebben juist in deze periode veel vragen over het veranderende gedrag van hun kind, het loslaten en het stellen van grenzen. Vragen die ouders vroeger tussen neus en lippen door aan andere ouders stelden, wachtend op het schoolplein, komen steeds minder voor. De groepen van ‘Mamma weet alles’ bieden ouders eigenlijk een soort schoolplein. Alleen dan comfortabel, aan een tafel met thee en koffie.


De eerste bijeenkomst in Leidschenveen-Ypenburg wordt bijgewoond door een medewerker van het Centrum Jeugd en Gezin. Per groep is er een toolkit beschikbaar met informatie en een tafelagenda die ouders de mogelijkheid biedt om op een prettige, gestructureerde manier een gesprek te voeren. Na een eerste bijeenkomst met een medewerker kunnen de ouders vaak op eigen kracht verder.

Ouders die interesse hebben voor deze avond, zijn op maandag 5 maart van 19.30-21.30 uur van harte welkom in CJG Leidschenveen, Harriet Freezerhof 199 te Den Haag. Aanmelden kan tot 2 maart via cjgleidschenveen@denhaag.nl of via 070-7526810.

Meer informatie over netwerkgroepen op: www.mammaweetalles.nl

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant