Er ontstaat hier een nieuwe situatie. foto: PR
Er ontstaat hier een nieuwe situatie. foto: PR

Nieuwe verkeerssituatie Oude Middenweg

Actueel 84 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente pakt vanaf maandag 5 maart de kruising aan van de Oude Middenweg met de Kostverlorenweg in Leidschendam.Nu heeft het verkeer op de Kostverlorenweg nog voorrang op de Oude Middenweg, de toegangsweg van de Haagse wijk Leidschenveen

Deze situatie wijzigt. De huidige haakse aansluiting van de Oude Middenweg op de Kostverlorenweg wordt een vloeiende bocht richting Leidschendam-Zuid. In de nieuwe situatie moet verkeer op de Kostverlorenweg uit de richting Zoetermeer hier voorrang verlenen.


Bij de aansluiting met de Oude Middenweg komen oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers op een plateau. Gebruikers van deze oversteekplaatsen hebben ook voorrang op verkeer van de Kostverlorenweg. De werkzaamheden nemen ongeveer vijf weken in beslag. Aannemer van het werk is de firma Mouwrik Waardenburg.

Tijdens de uitvoering van het werk blijft de kruising toegankelijk. Het verkeer moet rekening houden met oponthoud; tijdelijke verkeerslichten leiden het verkeer over een rijstrook. In de avond en nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 maart zijn de kruisingen echter volledig afgesloten. Tijdens de afsluiting worden beide kruisingen en het tussenliggende weggedeelte geasfalteerd. De omleidingsroutes voor het verkeer zijn met borden aangegeven.

Door de nachtelijke afsluiting kan zwaar verkeer van 29 maart 18:00 uur tot 30 maart 06:00 uur de Stompwijkseweg tussen Leidschendam en het hoogteportaal niet bereiken. De bedrijven aan dit deel van de Stomwijkseweg zijn geïnformeerd, zodat zij hiermee rekening kunnen houden.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant