Er dreigt een nieuwe rel te ontstaan over de ijssalon op de Parkweg. foto: Het Krantje.
Er dreigt een nieuwe rel te ontstaan over de ijssalon op de Parkweg. foto: Het Krantje.

Affaire ijssalon krijgt nieuwe wending

Actueel 63 keer gelezen

Voorburg- Uit journalistiek onderzoek is gebleken dat de afgifte van een vergunning voor de detailhandel van de ijssalon aan de Parkweg wettelijk gezien helemaal niet zou hebben gemogen.

Door Bart Bakker

Een medewerker van de Kamer van Koophandel Den Haag, die speciaal met dit soort zaken is belast, heeft aangegeven dat er zaken niet kloppen. Op de ijssalon op de Parkweg was een detailhandelvergunnng afgegeven. Maar deze vergunning wordt alleen afgegeven als er ijs in verpakking wordt verkocht. Zodra er schepijs wordt verkocht, is er altijd sprake van een horeca-vergunning. Er hadden dus hele andere procedures gevolgd moeten worden. Dat meldt de expert van de Kamer van Koophandel Den Haag.

Tevens is het opvallend dat het ondernemersechtpaar Diana Snoek en Feri Stipkovits een schadeclaim van 5.000 euro van de gemeente ontvingen. Zij kregen omdat hun vergunning voor een ijssalon werd afgewezen, maar er later toch een ijssalon aan de Parkweg kwam. Volgens ingewijden zat er op deze ijssalon een vergunning voor detailhandel, terwijl er sprake moest zijn van een horecavergunning omdat er schepijs werd verkocht.

Op dinsdag 6 maart wordt de affaire behandeld in de commissie Openbaar Gebied. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant